Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana škvera

Ili novi poslovi ili veliki prosvjed na rivi

škver, brodosplit (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
17.01.2011.
u 14:21

Brodograditelji zahtijevaju hitno skidanje zabrane ugovaranja gradnje novih brodova

Čelnici svih sindikata koji djeluju u splitskom brodogradilištu pozvani su na sastanak u Ministarstvo gospodarstva sutra u 10 sati. S ministrom Đurom Popijačem trebali bi razgovarati o sudbini oko četiri tisuće splitskih škverana, odnosno o razgovorima i dogovorima koji su postignuti u Bruxellesu.

Valja podsjetiti da brodograditelji zahtijevaju hitno skidanje zabrane ugovaranja gradnje novih brodova i što brže potpisivanje ugovora.

Neslužbeno se može doznati da Brodosplit ima već dogovorenu izgradnju najmanje osam brodova te kako uprava u ladicama ima spremljene predugovore.

Navodno bi se najmanje četiri broda gradila za grčkog naručitelja te po dva za splitski "Jadroplov" i zadarsku "Tankersku plovidbu". Samo se čeka dozvola.

Ako se ne skine zabrana ugovaranja novih poslova, sindikalni čelnici Nezavisnog sindikata Brodosplita, Radničkog sindikata i Sindikata metalaca Hrvatske organizirat će potkraj siječnja veliki prosvjed na splitskoj rivi, na koji će pozvati sve Splićane "u obranu škvera".

Komentara 2

V4
Vladimir12-4
21:20 17.01.2011.

Skverani, zasto niste rekli da ste branitelji, cjela Hrvatska bi se digla. 20 gdina kasnije privreda nokog ne zanima.

Avatar nekakav
nekakav
07:23 18.01.2011.

škverani, pa zašto da vam država izda jamstva za gradnju brodova ispod cijene? ta jamstva ionak uvijek dolaze na naplatu radi vaših dogovaranja nerealnih i niskih cijena. za pravu cijenu se brodovi grade u drugim brodogradilištima. kod nas samo zato jer država plati pola broda kroz jamstva. nego, škverani, dajte vi jamtsva kroz svoje stanove, vikendice, kuće, apartmane... ako vjerujete svojoj upravi koja je postavljena na prijedlog vaših vrlih sindikata, onda bar jednom odgovarajte za posljedice. svojom imovinom jamčite za te brodove!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije