Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manijak uhvaćen

Ilegalni useljenik trgao ogrlice starijim Puljankama

napad
Arhiva VL
11.05.2011.
u 14:59

Nakon što bi odabrao svoju žrtvu, 45-godišnjak bi je pratio do osamljenog mjesta, odnosno parkiranog vozila ili ulaznih vrata stana ili stambene zgrade te bi joj u pogodnom trenutku prišao i s vrata otrgnuo nakit.

Pulska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da je 45-godišnji državljanin Srbije, koji na području Republike Hrvatske boravi nezakonito, počinio veći broj imovinskih delikata, odnosno jedanaest kaznenih djela teških krađa na osobito drzak način, dva razbojništva i jednu razbojničku krađu.

Muškarac je osumnjičen da je između 28. veljače i 9. svibnja na užem pulskom području, a u dva slučaja i u Vodnjanu, u prijepodnevnim i ranim poslijepodnevnim satima napadao žene i otimao im ogrlice. Oštećene su mahom bile žene starije životne dobi, često i nemoćne, od kojih najmlađa ima 57, a najstarija 84 godine. Nakon što bi odabrao svoju žrtvu, 45-godišnjak  bi je pratio do osamljenog mjesta, odnosno parkiranog vozila ili ulaznih vrata stana ili stambene zgrade te bi joj u pogodnom trenutku prišao s leđa ili sprijeda i s vrata otrgnuo nakit koji je nosila.

U prvom napadu pošpricao je sprejom 73-godišnjakinju te joj s vrata otrgnuo zlatnu ogrlicu. I u drugom je napadu upotrijebio sprej, pošpricavši 65-godišnjakinju kojoj je pokušao oteti torbicu. Budući da je žrtva pružala otpor te nije htjela pustiti torbicu, 45-godišnjak je oštrim predmetom prerezao remen torbice te se trčeći udaljio s mjesta događaja. Ovo je ujedno i jedini slučaj u kojem je počinitelj ukrao torbicu. U svim ostalim događajima krao je isključivo ogrlice koje su žene nosile oko vrata.

Razbojničku krađu za koju ga se tereti 45-godišnjak je počinio sredinom travnja. Za žrtvu je odabrao 80-godišnjakinju koju je pratio do stambene zgrade u središtu Pule. Nakon što je ušao za ženom u zgradu, u hodniku joj je istrgnuo više lančića koje je oštećena nosila oko vrata. Budući da se 80-godišnjakinja nije bila spremna ''rastati'' od svog nakita, napala je počinitelja, ali on ju je odgurnuo te je žena pala na tlo, a 45-godišnjak je istrčao iz zgrade

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:08 11.05.2011.

bit će ovakvih useljenika kojima je Hrvatska ukinula vize sve više i više kada krene turistička sezona.Sve će se to reklamirati pod \"hrvatski turizam\".

AN
Antiflašist
15:33 11.05.2011.

Ne da nema viza, vec je svakom cd-romu iz šapca Hrvatska raj. Naštanca par prosjaka pa onda socijala, subvencije i djecji doplaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije