Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BRUXELLESU

Ilčić s molitvenog doručka: 'Materijalizam i individualizam dovest će Europu do kolapsa'

Foto: Večernji.hr
1/4
06.12.2023.
u 16:07

Ekumensko okupljanje koje povezuje različite vjerske zajednice, narode i političke opcije ove je godine posebno bilo fokusirano na ratna žarišta na istoku Europe i Bliskom istoku

Tradicionalni “Europski molitveni doručak” koji se već 26. godinu održava u Bruxellesu ovu je srijedu u zgradi Europskog parlamenta okupio rekordnih 500 sudionika iz Europe i ostatka svijeta. Suorganizator ovog događanja bio je hrvatski zastupnik Ladislav Ilčić koji je prigodnim govorom zatvorio ovo događanje. Ilčić je u svom obraćanju naglasio da današnji čovjek preveliki naglasak stavlja na vlastite planove i materijalne ciljeve, ignorirajući duhovnu dimenziju, zbog često propušta djelovati tamo gdje je to potrebno za opću dobrobit. Molitvu je, među ostalima, predvodio i HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler.

Ekumensko okupljanje koje povezuje različite vjerske zajednice, narode i političke opcije ove je godine posebno bilo fokusirano na ratna žarišta na istoku Europe i Bliskom istoku, a okupljeni su molitvom pozvali na prestanak sukoba, razum kod političkih vođa i pronalazak pravednih rješenja za zaraćene strane. Predstavnici glavnih kršćanskih denominacija, židovske i muslimanske zajednice pozvali su na međusobno razumijevanje i miran suživot u vremenu prepunom izazova.

Sudionici su nastavili dnevne aktivnosti okruglim stolom „Kako Isusove vrijednosti mogu unaprijediti našu demografiju“ koji je Ilčić organizirao i moderirao, a na kojemu su međunarodni govornici iz različitih perspektiva obradili važnost kršćanske poruke za vitalnost i budućnost Europe i zapadnoga svijeta.

Interes pune dvorane pobudile su rasprave o seksualnosti, javnim pro-obiteljskim politikama, utjecaju tehnologije na moderno društvo i promjeni kulture koja je potrebna da bi društvo ponovno cijenilo obitelji.

POVEZANI ČLANCI:

- Ovakvi susreti bude optimizam zato što je vidljivo da se rađa novo povjerenje u dobrobiti koje društvu donosi kršćanska ideja. Sustavna sterilizacija Europe od kršćanske poruke kroz agresivni sekularizam i toksični individualizam rezultirala je demografskom katastrofom, otuđenjem ljudi i izgubljenošću cijelih generacija, ovisnošću o tehnologiji, kulturnim propadanjem, a na kraju će dovesti i do ekonomskog kolapsa. Europa ponovno može postati prostor nade i istinske slobode samo uz kršćanski duh koji ju je ujedinio i koji je nadahnjivao brojne generacije prije nas koje su od našeg kontinenta napravile središte civiliziranog svijeta, rekao je Ilčić za Večernji list.

Komentara 2

JA
Jania
09:24 07.12.2023.

Lijepo, nadam se da ne će ostati samo na riječima. Neka zastupnici kroz zakonodavnu politiku pomognu da EU skrene s puta samouništenja.

DU
Deleted user
07:44 07.12.2023.

Za molitveni doručak došlo 500 ljudi, potrošili par milijuna eura da bi eto protivili se materijalizmu nakon što su bespotrebno se vozili u avionu u prvom razredu, pili šampanjac, jeli jastoga i pljuvali po materijalizmu. Vaši vjerski vođe glavni su koordirnatori sijanja mržnje pred rat, ono kada treba zapaliti raju da izgubi razum da tu su vjerski vođe u vrhu jedni neće u raj a drugi kako kažu neće namirisati đeneta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije