Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŽUPAN ROMAN ROSAVEC

I Žinićev zamjenik ima tajni stan u Zagrebu: Iznajmjuje ga mjesecima, a prezime je maknuo s portafona

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
04.02.2021.
u 23:47

Susjede je ove zgrade, unatoč medijskoj popularnosti, uvjeravao da živi u Njemačkoj

Nakon otkrića o županu Sisačko-moslovačke županije Ivi Žiniću da već godinama koristi više državnih objekata, od kojih je jedan tajni stan od 83 kvadrata u Zagrebu, 24 sata je isto otkrio i kod njegovog zamjenika, Romana Rosavca. Dožupan u zagrebačkom Maksimiru već godinama koristi stan, u kojem se trenutno nalaze čak i podstanari.

Za stan od 53 kvadrata na prvom katu zgrade s dvije spavaće sobe Rosavec je sklopio kupoprodajni ugovor 2018. godine, a u teretovnici je upisan i kredit od 60 tisuća eura, no o tom stanu nema ni traga u njegovoj imovinskoj kartici, već se samo spominje njegova vikendica i prihodi njega i njegove žene, koji zajedno iznose preko 20.000 kuna.

Navedeni stan u Maksimirskoj ulici, koji je nedavno čak i temeljito uredio, na portafonu nema svoju naljepnicu s prezimenom kao što je to bilo kod župana Žinića. Ipak kad se uđe u zgradu, na poštanski sandučić Rosavec je možda i zaboravio, zbog čega tamo stoji njegovo prezime.

Osim što dožupan nije naveo stan u svojoj imovinskoj kartici, nije naveo ni to da je stan već mjesecima u najmu, a u njemu žive trojica mladića, navode 24 sata. Susjede je ove zgrade, unatoč medijskoj popularnosti, uvjeravao da živi u Njemačkoj, a neki sustanari govore i kako je puno uložio u njegovu renovaciju i da stan izgleda ''dosta skupo''.

- Prašine je za vrijeme renovacije bilo svuda. Nazvao sam ga tada, rekao mu da to nije način i da, ako ima radove, treba počistiti. I onda je došla njegova supruga i očistila. Za vrijeme radova sam ga dvaput vidio i on je rekao da će useliti od prvog siječnja 2020. Ali to nije bila istina, očito je kupio stan da uloži novac i da ga iznajmi. Čak je na portafonu etiketu s prezimenom utisnuo i maknuo. Ali mi svejedno znamo da je on vlasnik i da iznajmljuje, govori jedan susjed.

Novinari 24 sata su se i javili zamjeniku Rosavcu, no on im je poklopio slušalicu, a na kucanje na vrata stana nitko nije otvorio.

 

Komentara 31

DU
Deleted user
07:42 05.02.2021.

To je normalno i očekivano, bilo bi nenormalno da nema neko kazneno djelo, jer ipak svi znamo kakva ekipa ide u HDZ!

DU
Deleted user
08:32 05.02.2021.

Zamisli kriminala, iznajmljuje stan mjesecima. Nije ga prijavio i to je moralno upitno, a da li je moralno upitno kupnja stana na kredit i iznajmljivanje toga stana.

SA
sambo
07:58 05.02.2021.

Prognozirao sam deset dana od zadnje afere "novog" HDZa, ali kako se čini novine isplivavaju na tjednoj razini... "Radar", "neka institucije rade svoj posao" ...ili koji izgovor sada ide? E, znam :"uteg za lokalne izbore" ili možda nešto novo...ovakav HDZ treba biti na izborima kažnjen...ovo stvarno nije normalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije