Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humano

I učenici Druge gimnazije u akciji Ruksak

ruksak
Privatna arhiva
28.09.2011.
u 12:18

Prikupljeno je mnoštvo školskog pribora kao što su bilježnice, olovke, ruksaci te odjeća i obuća prikladna za školu.

Na inicijativu Karla Kruljca, učenika 4.c razreda i uz pomoć profesorice Branke Čoh, učenici Druge gimnazije Varaždin uključili su se u projekt međunarodne organizacije Marijini obroci (Marys meals) kojoj je cilj djeci Malavija (Afrika) koja su pretrpjela rat, siromaštvo i glad, svakodnevno osigurati jedan obrok u školi. Doznavši da malim učenicima iz Malavija obitelji često ne mogu priuštiti osnovne školske potrepštine pa zbog toga propuštaju nastavu i obrazovanje, učenici Druge gimnazije spremno su se uključili u projekt Ruksak. Prikupljeno je mnoštvo školskog pribora kao što su bilježnice, olovke, ruksaci te odjeća i obuća prikladna za školu.

Akcija se provodila sredinom rujna, a učenici su pokazali svoju darežljivost i svijest da jednostavan ruksak s minimalnim školskim priborom nekome može omogućiti školovanje, ali i promijeniti život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije