Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi gradonačelnik

I to je moguće: 'Mrtvac' pobijedio na lokalnim izborima!

Ivica Banović
Foto: Reuters
1/2
12.07.2013.
u 08:26

Tri godine nakon smrti Lenin Carballido ''uskrsnuo'' je kao predizborni kandidat lokalnog ogranka meksičke Demokratske revolucionarne stranke (PRD).

Za jednog mrtvaca, Lenin Carballido odradio je jako dobru političku kampanju. Prošle nedjelje, gotovo tri godine nakon proglašenja njegove smrti, taj je Meksikanac odnio tijesnu pobjedu u utrci za gradonačelnika San Augustina Amategna. No njegovoj sreći brzo je došao kraj jer se, piše Washington post, nakon trijumfa u javnosti pojavila njegova smrtovnica u kojoj je navedeno da je Carballido 2010. umro u dijabetičkoj komi.

Tužiteljstvo u Meksiku odmah je pokrenulo istragu o slučaju, a meksički mediji navode da je izborni pobjednik lažirao vlastitu smrt kako bi izbjegao suđenje za silovanje iz 2004. godine. Kada je njegova smrt potvrđena, policija je odbacila tužbu koja ga je teretila.

Ove godine Lenin je naglo ''uskrsnuo'' kao predizborni kandidat lokalnog ogranka meksičke Demokratske revolucionarne stranke (PRD). Za njega je glasovalo ukupno 515 mještana i svog je protivnika potukao sa samo 11 glasova razlike.

- Čak i ako je legitimno izabran, neće moći obnašati dužnost ako se dokaže da je sudjelovao u zločinu - potvrdio je državni izborni službenik Isidoro Yescas.

>>Južnoafrikanac oživio u mrtvačnici 21 sat nakon "smrti"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije