Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

I novinar Večernjeg lista u vijeću za suzbijanje korupcije

U Antikorupcijskom vijeću sjedit će Branko Roglić kao predstavnik poslodavaca, novinar Večernjeg lista Anton Filić kao predstavnik sindikata, Vesna Kesić kao predstavnica nevladinih udruga, Viktor Gotovac iz akademske zajednice...
15. lipnja 2012. u 15:07 2 komentara 11 prikaza
sabor (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatski sabor imenovao je članove Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, unatoč zahtjevima oporbe da se glasovanje odgodi jer nisu provedene konzultacije među saborskim klubovima.

Tako će u Antikorupcijskom vijeću sjediti Branko Roglić kao predstavnik poslodavaca, novinar Večernjeg lista Anton Filić kao predstavnik sindikata, Vesna Kesić kao predstavnica nevladinih udruga, Viktor Gotovac iz akademske zajednice, Jasminka Trzun kao predstavnica stručnjaka te Nikola Kristić kao predstavnik medija.

Glasovanju je prethodila burna rasprava, u kojoj su HDZ i Hrvatski laburisti tražili odgodu izbora članova vijeća, dok je HDSSB-ov Dinko Burić rekao da nema ništa protiv predloženih članova, no da mu smeta način na koji su kandidati predloženi, bez konzultacija oporbe i vladajućih. HDZ-ov Gordan Jandroković prozvao je vladajuće za pokušaj nametanja rješenja u Saboru, što dokazuje i prijedlog izmjena Zakona o HRT-u kojim vladajući žele parlamentarnom većinom odrediti glavnog ravnatelja nacionalnog radija i televizije.

– Ulazite u avanturu koja nije dobra. Nemojte uvoditi praksu da na silu mijenjate ono što je bilo dobro u Hrvatskom saboru – rekao je Jandroković, na što mu je SDP-ov Šime Lučin odgovorio da "misli da je malo previše optuživati nekoga za ono što je on četiri godine provodio i radio." SDP-ov Igor Dragovan svima je rekao kako su predstavnici svih stranaka u Odboru za izbor i imenovanja s predloženim kandidatima bili upoznati još prije tri tjedna te da je osobno s tim Klub HDZ-a upoznao prije desetak dana, ali da od njih nije dobio nikakav odgovor.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • korisnik2:

    imperator zoran i burzujska bahaterija iz hrvatske narodne stranke ("liberalni demokrati"). tu nema mjesta kritikama. imperator zoran cini kako imperator zoran hoce. "a kome smeta neka priceka 4 godine do slijedecih izbora". mantra nasih "kvalitetnih" politickih opcija.

  • -obrisani-:

    novinar Večernjeg lista Anton Filić kao predstavnik sindikata????????? a ti boga a što će on jadan raditi kao sindikalista, pa nemožeš sr.... u tanjir iz kojega jedeš.