Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odustali od akcije

HUS odustaje od 'referenduma o referendumu'

'01.07.2010., Trg kralj Petra Kresimira 4, Zagreb - radnicki dom. Sindikalne sredisnjice - zavrsna presica o broju potpisa za referendum. Vilim Ribic, Kresimir Sever,  Ozren Matijasevic, Damir Jakus,
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
18.04.2012.
u 13:57

Akcija kojom se htjelo prikupiti dovoljno potpisa za promjenu uvjeta za raspisivanje referenduma stoga se neće održati 1. svibnja

Hrvatska udruga sindikata odustaje od prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o referendumu zbog nezainteresiranosti većine ostalih sindikata, izvijestio je dopredsjednik HUS-a Zdenko Mučnjak, prenosi HRT.

Vijeće HUS-a odlučilo je da više neće sudjelovati u toj akciji iako smatra da je dostupnost referenduma građanima jedan od političkih prioriteta Hrvatske, jer sadašnje  okolnosti umanjuju izglede za uspjeh akcije, objasnio je. Zbog takve je odluke predsjednik HUS-a Ozren Matijašević najavio ostavku, no Vijeće je zaključilo da nema razloga za ostavku, pogotovo jer smatra da je Matijašević dosad dobro radio svoj posao.

Odluka HUS-a neugodno je iznenadila Maticu hrvatskih sindikata, koja je zajedno s njim trebala prikupljati potpise. Čelnik Matice Vilim Ribić najavio da zbog novonastale situacije odgađaju akciju.

– Ne odustajemo od borbe za ublažavanje uvjeta za raspisivanje referenduma, ali odgađamo prikupljanje potpisa do trenutka dok uspijemo organizirati dovoljan broj volontera za uspješnu provedbu akcije, pri čemu ćemo nastojati angažirati udruge građana i civilnog društva – kazao je Ribić, prenosi HRT.

Ključne riječi

Komentara 5

NE
neverane
14:09 18.04.2012.

Nešto su se ovi sindikati zalijenili.A što je o najavljenom referendumu o referendumu referenduma.Ajmo,brzo prikupite ta dva potpisa.

JV
j.vojvoda
14:43 18.04.2012.

Sindikati sada imaju vlast u ruci i zato sute. Djelatnici, sad ce vam biti dobro. Ukinuti vam je \"harac\" jer tako su htjeli sindikalni vodje. Nazalost, nesto je nadodano ali ja se uto ne razumijem. Ali vjerujem da nam je svima bolje. Ha ha ha ha. Da, i place idu u drugom smjeru...prema 1600 kuna. Ha ha ha ha

MA
malamlak
16:23 18.04.2012.

dojadili ste više s referndumima, ljudima je voda došla do grla, treba narod pozvati na opći štrajk na rušenej vlade koja zapošljava bez natječaja, rasprodaje našu imoivnu i čiji dužnosnici ne plaćaju svoje obveze! Ovo vaše laprdanje razvodnjuje porblem, činite li to namjerno jer vam dobro i s 12-15 tisuća kuna plaće ne računajući dnevnice pdomirujete sovje troškove!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije