Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikati

HUS: Ne želimo stečajne upravitelje s kaznenim postupkom

\'26.11.2009., Split - Ozren Matijasevic presjednik HUS-a po dolasku u splitski opcinski sud zbog tuzbe koju je protiv njega zbog klevete podnio bjegunac hrvatskog pravosudja, direktor Salonita Jozo C
Ivo Čagalj/Pixsell
17.05.2012.
u 11:51

Matijašević od ministra Miljenića traži dopunu članka 5. Pravilnika o utvrđivanju liste stečajnih upravitelja

Ozren Matijašević, čelnik Hrvatske udruge sindikata, od ministra Orsata Miljenića traži dopunu članka 5. Pravilnika o utvrđivanju liste stečajnih upravitelja na način da se na listu stečajnih upravitelja ne može uvrstiti ni osoba protiv koje je počeo kazneni postupak potvrđivanjem optužnice.

– Dužnost stečajnog upravitelja iznimno je odgovorna i zahtjevna te je za radnike stečajnog dužnika bitno ima li stečajni upravitelj otvoren i pošten pristup svome poslu ili ga shvaća kao prigodu za osobnu promociju i zaradu. Stoga radnici, opravdano, imaju otpor prema imenovanju stečajnih upravitelja protiv kojih se vodi kazneni postupak. Taj pravilnik donio je ministar pravosuđa te ga on može mijenjati i dopunjavati – objašnjava Marijašević.

Zahtjevu je prethodilo traženje opoziva imenovanog stečajnog upravitelja Adriachema d.d. Kaštel Sućurac, što je sindikat tražio jer se protiv njega vodi kazneni postupak. Ministarstvo se u negativnom odgovoru na sindikalni zahtjev pozvalo na odredbu spomenutog  članka 5. po kojoj je propisano da se na listu neće uvrstiti osoba koja je pravomoćno osuđena za počinjena kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja te za druga kaznena djela koja je čine nedostojnom za obavljanje dužnosti stečajnog upravitelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije