Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HUP brani Vrdoljaka: Ovaj napad je dokaz antipoduzetničke klime!

Jedini put izlaza iz krize je rast privatnog poduzetništva i investicija, poručuju iz HUP-a
31. siječnja 2013. u 16:04 25 komentara 5 prikaza
ivan vrdoljak,portal
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Hvala vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak poduzetnicima na prekjučerašnjem ručku u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i zaradio mnoštvo kritika iz raznih smjerova, a prvenstveno od sindikata koji su njegovu izjavu vidjeli kao dodvoravanje poduzetnicima. U Vrdoljakovu obranu danas je stao HUP, iz kojeg poručuju kako je njegova izjava izvučena iz kontektsa i iskorištena za "promociju različitih partikularnih interesa".

"Poruka ministra Vrdoljaka bila je zapravo odavanje zasluženog priznanja poduzetnicima i poslodavcima za njihov doprinos gospodarstvu zemlje. U svakoj zemlji pa i našoj, poduzetnici su jedan od glavnih pokretača gospodarskog razvoja i zapošljavanja", navodi se u priopćenju koje je danas objavio HUP.

"Priznavanje važnosti uloge i doprinosa poduzetnika i poslodavaca nikako i nikada nije značilo umanjivanje važnosti radnika koji za njih rade, koji su ključni faktor uspjeha svakog poduzetničkog poduhvata i investicije. Takve interpretacije su promašene, a kontinuirano inzistiranje sindikata na konfrontaciji zaposlenika i poslodavaca štetno je za sve, i radnike i poslodavce, i sindikate i cijelo društvo", dodaje se.

>> Vrdoljak: Nema razloga za ljutnju ako netko nekome kaže hvala

>> Sindikati: Ministre, ispričajte se zbog dodvoravanja poslodavcima!

"Sve ono što se moglo pročitati u medijima je, na žalost, najjasniji dokaz antipoduzetničke klime u kojoj danas poslodavci rade i žive. A ova kriza jasnije nego ikada prije ukazuje, da je samo jedan put izlaza iz krize, rast privatnog poduzetništva i investicija. Samo sa novim tvrtkama, novim poslovima, novim investicijama ćemo omogućiti zapošljavanje nezaposlenih, povećanje plaća i veće prihode u državni proračun, odnosno bolji i kvalitetniji život u našoj zemlji. Stvaranje pozitivne poduzetničke klime u kojoj su investicije i rast poslovanja dobrodošle, i gdje se poslodavci ne smatraju kriminalcima je prvi korak i neizostavni preduvjet izlaska iz krize. I radi svega toga, a prije svega zbog 370 tisuća nezaposlenih, iznenađeni smo i zabrinuti stavovima koji su zadnjih dana prisutni u javnosti. Jer takvi stavovi i raspoloženje prema poduzetništvu će sigurno dovesti i do 500 tisuća nezaposlenih, i dovesti do snažnog odljeva mladih i sposobnih ljudi koji neće imati budućnost u ovoj zemlji. A njihov odlazak znači nepopravljivu štetu i bez njih našu još manju mogućnost da prebrodimo krizu. I na kraju, neka svi koji su bili glasni u kritici ministra Vrdoljaka predlože svoj put izlaska iz krize, jer po njima to sigurno nisu poduzetnici", zaključuju iz HUP-a.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • kantalonac:

    Možda se ministar poslije mandata dobro uglavi u nekom "poslodavcu". Pa čovijek samo misli na svoju budućnost. Ne smijemo takvom zamjeriti. Pa zamislite da kaže nekom radniku; "Hvala ti što me hraniš i što mi daješ plaću"., a radnik nema ... prikaži još! ni za kruh. Pa odmah bi ga radnik prokužio i ne bi niti glasao za njega. Ovako, ministar igra na sigurno. Nije bez veze tamo gdje je sad. Samo dokle će?

  • IDujas:

    Ovaj napad je dokaz antipoduzetničke klime! /* */ Ministre zašto svoju zahvalu niste fotmulirali ovako: Hvala vam što radnicima dajete plaću, i hvala vam što hranite nas na vlasti. Ako stvar pojednostavnimo, ova rečenica je puno istinitja od one koju ste izrekli vi.

  • djakputnik:

    Vrdoljak je zalutao tu gdje jest,