Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvalio i radnicima

Vrdoljak: Nema razloga za ljutnju ako netko nekome kaže hvala

'15.01.2013., Zagreb - Ministar gospodarstva  Ivan Vrdoljak i radna skupina za investicije odrzali konferenciju za medije. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Anto Magzan/Pixsell
30.01.2013.
u 15:14

Naravno da i poslodavci i radnici zajedno stvaraju ono što Hrvatskoj danas treba, poručio je ministar Vrdoljak.

- Moja izjava je krivo protumačena. Naravno da i poslodavci i radnici zajedno stvaraju ono što Hrvatskoj danas treba, poručio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dan nakon što se zahvalio poslodavcima jer, kako je rekao, hrane svoje radnike, javlja Media Servis.

- Ne treba se stidjeti niti zaboraviti da u hrvatskom postoje četiri ključne riječi kojih se ne treba stidjeti ponoviti - izvoli, hvala, oprosti i molim. Jedna od njih je i hvala i kako sam se zahvalio ljudima koji vode tvrtke, koji daju ljudima posao, tako ću bez imalo stida i bez imalo želje za dodvoravanjem nego istinu reći, zahvaliti ljudima koji rade za plaće koje vjerojatno nisu dostatne, posebno onima koji rade a ne dobivaju plaću i reći da se svatko od nas ne treba ljutiti ako čuje ako je netko nekom drugom rekao hvala - kazao je Vrdoljak.

>>Sindikati: Ministre, ispričajte se zbog dodvoravanja poslodavcima!

Vrdoljak je naglasio kako nije ništa loše mislio kada se jednima zahvalio na njihovom dijelu posla te da nije loše mislio ni o onim drugima koji tamo nisu bili prisutni.

- Bio sam radnik, bio sam poslodavac, sad sam dio Vlade i u sve tri faze sam se osjećao kao radnik koji daje svoj doprinos svom društvu, nekad manje uspješan nekad više - pojasnio Vrdoljak.

Ministar je poručio sindikatima da se ne ljute te da ih on poštuje i cijeni.

- Znam da im nije lako, da im je članstvo u velikim problemima, i da neće ova država ići naprijed ako se ljutimo, ako nekom drugom kažemo hvala, nego će ići naprijed jedino ako svoj doprinos daju oni koji najviše doprinose radnici, oni koji najviše doprinose poslodavci i oni koji im trebaju pomoći da uspiju, a to je Vlada RH - zaključio je Vrdoljak.

>>Investicije nisu smjer, već rezultat dobrog rada i konkurentnosti

Komentara 18

MI
mirluk
18:41 30.01.2013.

Ovaj ministar je obicni sarlatan, nema on veze sa zivotom

AA
Aartur
15:58 30.01.2013.

Vrdoljakova izjava zapravo odlično oslikava hrvatsku ekonomsku i političku stvarnost. Naime, tko je u Hrvatskoj politici vidio živjeti od svojeg rada i znanja? To je prava rijetkost. Tu Vrdoljak onda ide samo jedan korak dalje i rezonira da u takvom sistemu dakle mora na razini cijele države postojati netko tko je hranitelj i netko tko tu hranu poslušno prima. Baš kao što je slučaj u hrvatskoj politici i hrvatskoj birokraciji.

CR
Croasan
16:22 30.01.2013.

Ministre! Zahvalili ste se poslodavcima i ponizili radnike jer istovremeno zahvala nije upućena jednima i drugima. Naknadno se zahvaljivati je licemjerno, i opet ste zaboravili jednu od ključnih riječi koje spominjete a to je OPROSTITE !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije