Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKE ZA MINISTRA
Povratak na članak

HUP brani Vrdoljaka: Ovaj napad je dokaz antipoduzetničke klime!

Jedini put izlaza iz krize je rast privatnog poduzetništva i investicija, poručuju iz HUP-a

Komentari 25

DJ
djakputnik
21:24 31.01.2013.

Vrdoljak je zalutao tu gdje jest,

VL
KA
kantalonac
21:26 31.01.2013.

Možda se ministar poslije mandata dobro uglavi u nekom "poslodavcu". Pa čovijek samo misli na svoju budućnost. Ne smijemo takvom zamjeriti. Pa zamislite da kaže nekom radniku; "Hvala ti što me hraniš i što mi daješ plaću"., a radnik nema ni za kruh. Pa odmah bi ga radnik prokužio i ne bi niti glasao za njega. Ovako, ministar igra na sigurno. Nije bez veze tamo gdje je sad. Samo dokle će?

VL
DU
Deleted user
16:22 31.01.2013.

Ovaj napad je dokaz antipoduzetničke klime! /* */ Ministre zašto svoju zahvalu niste fotmulirali ovako: Hvala vam što radnicima dajete plaću, i hvala vam što hranite nas na vlasti. Ako stvar pojednostavnimo, ova rečenica je puno istinitja od one koju ste izrekli vi.

VL
Avatar MK
MK
16:30 31.01.2013.

"Jedini put izlaza iz krize je rast privatnog poduzetništva i investicija, poručuju iz HUP-a" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...to i ja podrzavam - ali izjava ministra Vrdaoljka je ipak bila krajnje ne primjerena. ...poslodavci "ne hrane" radnike, nego njima "daju placu za rad".d". I od te place onda kada radnici nesto kupe, opet 80% ide poslodavcima a 20% ide Linicu sa PDV-om. ...izjava ministra Vrdoljka je prilicno neukusno laskanje na koje je HUP trebao ostati imun. Ovako se HUP dao zamotati oko prsta - a drugom prilikom Vlada ce se opet ulizivati radnicima sa neprimjerenim izjavama pram poslodavcima. ...Hvala poslodavcima na spremnost ulaganja, ulaska u rizik i poduzetnickoj pozrtvovnosti - ali sigurno ne radi toga jer kaktili nekoga hrane. Ili se shvacamo kao trzisni sustav (robe, usluge, kapitala, znanja i rada) ili se definitivno shvacamo kao sustav feudalaca i kmetova koji moraju biti sretni sto dobivaju neto za jesti. A to sto je Ministar rekao - upucuje na zalost na ono drugo.

VL
Avatar MK
MK
16:46 31.01.2013.

...Izjava Ministra Vrdoljka je izravno politicko uplitanje i manipuliranje cijene na trzistu "rada i znanja" i moralo bi biti od trzisne komisije preispitano i sankcionirano. ...a ako je cijena rada i znanja "imati napunjen trbuh" - onda nit politika nitt poslodavci jos nisu svijesni sto znaci "bitka za talente" i da su sa ulaskom u EU tek nagrizli. ...poslodavac koj nije svjestan sto znaci "bitka za talente" na kracoj ili duzoj stazi biti ce od konkurencije ili preskocen ili preuzet. ...u EU ima poslodavaca koji rad i znanje cijene nesto vise nego salicu rize.

VL
ŠU
šumaherr
17:46 31.01.2013.

Odlični komentari MK. Nema se što više reći. Osim što je ministar mogao reći hvala radnicima što uloženo u proizvodnju dijele s poslodavcima u omjeru otprilike 1:99 (tj. 1% profita radnicima kroz plaću, a 99% poslodavcu). Ili hvala radnicima štoo hrane, oblače, kupuju jahte, vile, bentlije, murve itd. poslodavcima.

VL
CU
cuma
17:55 31.01.2013.

Nitko ne govori o antiradničkoj klimi!

VL
C0
cos 01
18:04 31.01.2013.

Zamisli zahvala poduzetnicima kao što su Mudrinić i kompanija, oni nas kruhom hrane , pa tko nas je onda opljačkao?. Mali sam poduzetnik još od1986. gonine kad smo malte ne bili klasni neprijatelji ali avakvo poniženje još nisam doživio. A tek onaj pljesak, zastrašujuće.Pa što je za njih čovjek, radnik. Onaj koji za dvije tisuće kuna radi cijeli mjesec i to sa strahom da ga ti novopečeni poduzetnici sutra neće proglasiti viškom radne snage.Bože što smo sve napravili da srušimo onaj takozvani komunizam , a za što, kakvu sigurnost danas ima čovijek, sem onih 5% privilegiranih, i što će bit sa našom djecom?. a mislili smo da su Sanader i Čaćić dno dna , da se niže nemože.I molim sve poduzetnike da redovno uplačuju doprinose HOK-u i HUP-u kako bi smo i dalje gledali ovakve scene na hrvatskoj dalekovidnici.Tko ne plati, jasno , sljedi ovrha. Fuuuuuuj.

VL
ST
stefj
18:09 31.01.2013.

Možda je izjava Vrdoljaka malo ljigava, no to je prvi puta da netko iz vlade ili uopće iz državnog sektora pokazuje neko razumijevanje kako stoje stvari. Do sada smo od vlade ili od porezne ili od birokracije općenito samo slušali da privatni sektor ne radi dovoljno, da ne zna, da ne plaća poreze itd... A nitko od njih, počevši od Linića na niže nema blage veze što znači tržište, što znači ovoliko ogromno porezno opterećenje i što znači zaraditi svoju plaću... No, kao što vidimo, odmah su svi graknuli na tu izjavu i onda se netko čudi što nas strani kapital zaobilazi, a domaći bježi u sigurnije vode. Već u susjedstvu imamo ulaganja u proizvodnju i industriju, a kod nas samo u shoping centre i turizam. Na kraju ćemo svi postati konobari, blagajnice i čistačice, a oni sretniji će raditi u državnoj službi. I za to će biti krivi samo poslodavci...

VL
BU
Bune
18:16 31.01.2013.

Hvala vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike..... za ostvareni rad treba se dobit i plaća, ministre(bar je tako u cijelom svijetu pa ćak i u Kini) Ako poslodavci kažu radnicima hvala ,što sam se na vašemšem znoju obogatio. Trebamo reći todoriću hvala što nam plaću daje u bonovima. Drugo tko kupuje tu robu koju poslodavci prodaju .Kinezi sigurno nekupuju.

VL
Avatar madcap
madcap
18:26 31.01.2013.

Ova njegova izjava je al pari onoj Romneyevoj kako 46 % Amerike živi na grbači države. On je očito zalutao u Milanovićevu vladu. Na ovakvim glupostima mu mogu pljeskati samo glasači HDZ-a i pripadnici onih 200 izabranih obitelji od Tuđmanove klike.

VL
TU
tuljan
18:46 31.01.2013.

Nije ovo antipoduzetnička klima nego antilopovska. To što se kod nas ovo dvoje podudara - nisu radnici krivi !

VL
DU
Deleted user
18:48 31.01.2013.

Još jedan u nizu koji ne razumije ekonomiju

VL
Avatar maldex
maldex
19:30 31.01.2013.

Vrdoljaku svaka čast i pohvala da je netko iz Vlade konačno shvatio i rekao tko je tko u ovoj zemlji koja je postala taocem sindikata i radnika koji čak i onda kad ne primaju placu neće da dadu otkaz i odu kakom bi sami sebi osigurali radno mjesto i nekakve prihode. Ne oni to ne žele jer znaju da je najgore i najteže u ovoj držani biti poduzetnik. Zato Htvartskoj nema spasa dok ne promjeni zakone i jasno ne definira tko je ovdje tko i radnicima jasno kaze gdje im je mjesto !

VL
Avatar airbizz
airbizz
19:45 31.01.2013.

znači radnici ruše poredak stvarajući antipoduzetničku klimu.sistematski gušimo strano bankarstvo svojim postupcima. ima nas mnogo,pa smo utjecajni u društvu.možemo kako hoćemo."...ne može nam nitko ništa,jači smo od sudbine..."

VL
AN
ANM
20:24 31.01.2013.

Naručen tekst ! Vlada drugo ni ne zna !

VL
MU
munjara
20:43 31.01.2013.

"gospodo" "poduzetnici",sve što imate dobili ste od države za jednu kunu.Od svega toga niste bili u stanju napraviti ama baš ništ.Za dvadeset godina niste stvorili niti jedan novi proizvod,niti jedan pogon,ništa što nije i prije postajalo(čast izuzecima).Istina da su poduzetnici pokretači razvoja,ali ne kod nas.Kod nas su oni kriminalci,ali ne svi,ali većina,zato je i donesen zakon o ne zastarijevanju. Usput,ali prije svega,radnici ne dobivaju plaće nego ih zarađuju.Vi sigurno ne hranite radnike,radnike hrani njihov rad

VL
MU
munjara
20:49 31.01.2013.

Pod hitno treba ukinuti zakonski termin"poslodavac".U supstratu odnosa radnik-poduzetnik je plača.a ne posao.U tom smislu,a s obzirom da se plača isplačuje nakon obavljenog rada,poslodavce treba tretirati kao dužnike i tako ih zakonski definirati,jer su za obavljeni posao DUŽNI radniku isplatiti plaću

VL
SA
Sandi
21:08 31.01.2013.

Hitno treba ukinuti HUP, obrtnicku i gospodarsku komoru, samo su uteg poslovanju i parazitiraju poduzetnike, prave poduzetnike..

VL
SA
Sandi
22:12 31.01.2013.

Pitanje za minisra Vrdoljaka, neka odgovori, kako mu se drzavna tvrtka, MONOPOLIST, gubitas, prezaduzeni HEP reklamira na dresovima rukometasa i kraljici.. vrhunska idiotarija..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.