Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati vrdoljaku

Sindikati: Ministre, ispričajte se zbog dodvoravanja poslodavcima!

Nikica Jelavić
Foto: Arhiva VL
1/2
30.01.2013.
u 10:37

Ministra (ali i brojne druge u Hrvatskoj) očito bi trebalo vratiti u školske klupe kako bi naučio da je rad taj koji stvara novu vrijednost, poručuju u SSSH.

– Rječnik dodvoravanja i poniznosti pojedinih članova Vlade RH prema poslodavcima često uzburka želudac. No, kap koja je prelila čašu izjava je ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na jučerašnjem radnom ručku s poslodavcima koja zavrjeđuje da bude citirana: "Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike"! Odraz je to, među ostalim, odnosa poslodavaca i javnih vlasti prema radu i vrijednostima rada, navodi se, među ostalim, u današnjem priopćenju za javnost SSSH, te dodaje:

– Ministra (ali i brojne druge u Hrvatskoj) očito bi trebalo vratiti u školske klupe kako bi naučio da je rad taj koji stvara novu vrijednost. Kapital bez rada može ostvariti samo kamatu u banci! Dakle, radnici hrane ne samo sebe već i svojega poslodavca i cijelu političku klasu. Stoga se ministar treba ispričati svim hrvatskim radnicima, potom svim radnicima na minimalcu jer je njima najteže izdvojiti dio plaće za financiranje javnog aparata, svim radnicima koji formalno rade, a mjesecima su bez plaće, jer i dalje odgovorno čuvaju tvornička postrojenja, svim nezaposlenim radnicima koji se još nisu „izlili“ na ulice strpljivo čekajući da oni koji su njihovim glasovima dobili povjerenje građana konačno pokrenu Hrvatsku…, ali ne ponovno na štetu radnika fleksibilizacijom tržišta rada izmjenama Zakona o radu – zaključuju u SSSH.

>>Investicije nisu smjer, već rezultat dobrog rada i konkurentnosti

Komentara 21

OG
Oger
11:23 30.01.2013.

Ajde drustvo, odlucite se za kapitalizam ili socijalizam. Oboje istovremeno ne ide.

HA
haski
10:51 30.01.2013.

Ministrova izjava je trebala ovako glasiti: Dragi radnici, zahvaljujemo Vam se što ste nam omogućili ovaj radni ručak stegnuvši svoje kaiševe. Puno Vam hvala!

ZJ
zjerko44
10:47 30.01.2013.

ministar je u stranci kojoj prijeti odumiranje u koaliciji sa vladom totalno nesposobnom i mora si negdje napravit izlaznu strategiju pa mudrinic mu je sapnuo nista se ti nebrini radi zanas budemo te mi zbrinuli sjetite se ovih rijeci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije