Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HSLS je jedna od rijetkih stranaka koja je za Hrvatsku sve dala, a od Hrvatske nije ništa uzela'

Dodao je i da bez ostvarenja liberalnih vrijednosti neće biti ni moderne niti bogate Hrvatske i kazao da će se upravo za liberalne ideje boriti sadašnje i buduće vodstvo stranke
19. svibnja 2019. u 14:14 9 komentara 383 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) obilježila je u nedjelju 30. obljetnicu osnivanja, njezin predsjednik Darinko Kosor tom se prilikom osvrnuo se najvažnije političke trenutke stranke kazavši da je HSLS od osnutka jedina liberalna stranka u zemlji te da je nova uloga stranke promicanje ostvarenja liberalnih vrijednosti, bez kojih neće biti ni moderne niti bogate Hrvatske.

HSLS predao kandidacijske liste LIBERALIZACIJA EUROPE I HSLS očekuje jedan mandat: 'Dobar dan građani, doviđenja birokrati'

Na proslavi obljetnice HSLS-a, čija je osnivačka skupština održana 20. svibnja 1989. godine, u dvorani Matice hrvatske okupili su se osnivači i članovi stranke, a u kratkom filmu prikazana je povijest HSLS-a. Među okupljenima bili su Dražen Budiša, Božo Kovačević, Dorica Nikolić....

"HSLS je jedna od rijetkih političkih stranaka koja je za Hrvatsku sve dala, a od Hrvatske nije ništa uzela", kazao je Kosor. Istaknuo je kako je HSLS bila prva demokratska stranka osnovana u Hrvatskoj za vrijeme Jugoslavije te da je od tada do danas jedina liberalna stranka u zemlji.

Osnivači HSLS-a, rekao je Kosor, 1989. godine bili su spremni dati svoju slobodu da bi još u bivšoj državi nastalo višestranačje kao uvjet stvaranja samostalne Hrvatske.

Hrvatski sabor TRAŽE TREĆE ČITANJE Uz oporbu, i vladajući SDSS, HDS, HSLS i HDSSB protiv Zakona o najmu stanova

Dajući povijesni presjek HSLS-ovih političkih aktivnosti 90-ih godina, kazao je ta stranka bila jedina ozbiljna alternativa HDZ-u i garancija višestranačju.

Nakon što je izdvojio neke od ključnih trenutaka HSLS-ovih političkih aktivnosti, među kojima je i pokretanje peticije za povratak kipa bana Josipa Jelačića na glavni zagrebački trg, Kosor je kazao i da je HSLS često ukazivao na važna politička pitanja.

"Prvi smo ukazali na nepravedne odluke Haškog suda, suprotstavili smo se dogovorima na štetu Hrvatske oko Savudrijske vale, privatizaciji INE, još 2008. godine ukazali smo na neodrživi model koncerna Agrokor", kazao je Kosor i zaključio da zbog toga HSLS danas ima novu ulogu - da kroz liberalnu ideju promiče demokratsku državu, slobodno tržište i vladavinu prava kao najveće vrijednosti liberalne ideje.

Hdzovci Borba za mjesta u Europarlamentu Evo kako će HDZ izaći na euroizbore i koga će staviti na listu... HNS i HSLS u koaliciji

Dodao je i da bez ostvarenja liberalnih vrijednosti neće biti ni moderne niti bogate Hrvatske i kazao da će se upravo za liberalne ideje boriti sadašnje i buduće vodstvo stranke.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Deleted user:

  Toćno , Hsls se ko politička štraca dala svakoj vlasti !!!

 • Avatar velebit15
  velebit15:

  Niti jedna stranka nije ništa uzela niti dobila, to su uvijek učinili i čine drugovi sa imenom i prezimenom iz raznih stranaka, pa tako i Vi druže Kosor.

 • Avatar maxist
  maxist:

  Ad apsurdum......tvrdnje bez ijedne osnove,gemišt osoba koje su se ostrugnule uz svaku vlast do danas koristeči se maksimalno sa minimalnom podrškom u bazi ....iz zrakopraznog prostora. Apanaže koje uživaju dugi niz godina do beskonačnosti sa najmizernijom kvalitetom.Nos u svemu,komplotiranje u ... prikaži još! mraku pozadinskih događaja...najgadljivi lik sa istim "članstvom (poput sekte)....