Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POTPUNO ZAKAZAO'

Hrvatski veleposlanik u Beogradu pričao o građanskom ratu 90-ih: Suverenisti traže opoziv

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/3
24.11.2021.
u 17:37

Očekujemo hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske te opoziv dotičnog veleposlanika, kaže predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček

Poslije istupa veleposlanika Hrvatske u Beogradu Hidajeta Biščevića koji je Domovinski rat nazvao „građanskim“ oglasili su se i Hrvatski suverenisti koji najoštrije osuđuju ovakvu izjavu veleposlanika.

Navode kako je Biščević u međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce ratna zbivanja devedesetih godina okarakterizirao kao građanski rat te da je nepojmljivo da veleposlanik države koja je stvorena krvlju hrvatskih branitelja daje ovakve izjave.

- Ovakvim sramotnim izjavama zapravo podilazi politici Republike Srbije, države u kojoj trenutno obnaša dužnost. Sramotno je da veleposlanik Republike Hrvatske, koristeći zamjenu teza, tvrdi da se radi o građanskom ratu, a ne o Domovinskom ratu. Veleposlanik Biščević očigledno je zaboravio čije interese mora zastupati, a to su interesi Republike Hrvatske te interesi hrvatske
nacionalne manjine u Vojvodini.

Nažalost, na ovom planu je u potpunosti zakazao jer je upravo ove godine tzv. bunjevački jezik proglašen službenim na području grada Subotice. Očekujemo hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske te opoziv dotičnog veleposlanika, kaže predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

>> VIDEO Pupovac o prosvjedima protiv Covid potvrda: Ovo je katastrofa kojoj Milanović obilato doprinosi


 

Komentara 31

BR
branimirovic
18:02 24.11.2021.

Rasni jugosloven hrvatski veleposlanik !!! S nama nešto nije u redfu.

GO
goran2hr
17:54 24.11.2021.

Tom "hrvatskom" diplomatu pošlo je za rukom svojedobno potpisati nekakav "zapisnik" sa Talijanima i Slovencima, zbog kojeg nismo smjeli proglasiti IGP. Ne mogu se sjetiti ničega dobrog čime nas je zadužio, ali zato gafovi...

Avatar joshan
joshan
17:58 24.11.2021.

on bi po svom stavu trebao prije bit ministar spoljnih poslova kod komšija,nego HR veleposlanik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije