Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bravo!

Hrvatski srednjoškolci osvojili medalje na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu

Matematika, ilustracija
Davor Javorović / Pixsell
22.07.2017.
u 13:22

Put na olimpijadu kao i pripreme organizira Hrvatsko matematičko društvo, a financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Mladi hrvatski matematičari osvojili su dvije srebrne, tri brončane medalje i jednu pohvalu na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja se održava u Rio de Janeiru u Brazilu.

Na olimpijadi koja se održava od 13. do 24. srpnja sudjeluje ukupno 615 učenika iz 111 država, a šesteročlanu hrvatsku ekipu čine Adrian Beker iz XV. gimnazije, Lugo Mihovilić iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Petar Nizić-Nikolac iz XV. gimnazije u Zagrebu, Lukas Novak iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog, Borna Šimić iz slavonskobrodske Gimnazije "Matija Mesić" u Slavonski Brod te Marin Varivoda iz zadarske Gimnazije Franje Petrića.

Adrian Beker i Lukas Novak osvojili su srebrne medalje, a Borna Šimić, Marin Varivoda i Petar Nizić-Nikolac brončane medalje, dok je Lugo Mihovilić osvojio pohvalu. Adrianu je ovo četvrta olimpijada, Lukasu druga, dok su ostali na olimpijadi prvi put, stoji u priopćenju njihovih voditelja Ivana Krijana i Mea Bombardellija.

Put na olimpijadu kao i pripreme organizira Hrvatsko matematičko društvo, a financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Komentara 4

KA
kajinx
16:29 22.07.2017.

Bravo mladi gimnazijalci ! Pohvale Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

DU
Deleted user
23:13 22.07.2017.

u brazilu nekak laksa matematika nek tu...i tata bi sine... :-)

DU
Deleted user
10:19 23.07.2017.

Nagradno pitanje: tko će se od tih srebrnio i brončano "medaljiranih" srednjoškolaca uspjeti zaposliti u Hrvatskoj kad završe školovanje? Kako stvari sada stoje, ni jedan od njih neće ni pomirisati posla u nas, jer s previše zanja bit će velika smetnja i prijetnja osrednjima i neukima, koji pred pravom konkurencijom i te kakao znaju zbijati redove. Ali zato je EU "dušu dao" za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije