Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tokio 2020.

Nevjerojatno! Japanci će od starih mobitela raditi olimpijske medalje

Olimpijske igre - Tokio 2020.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.02.2017.
u 16:23

Organizatori su uputili poziv Japancima da doniraju svoje stare mobitele kako bi prikupili dvije tone zlata, srebra i bronce potrebne za izradu više 5.000 olimpijskih medalja

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020 odlučili su da će medalje koje će se dijeliti na OI i Paraolimpijskim igrama biti napravljene od recikliranih mobilnih telefona.

Organizatori su uputili poziv Japancima da doniraju svoje stare mobitele kako bi prikupili dvije tone zlata, srebra i bronce potrebne za izradu više 5.000 olimpijskih medalja.

- Projekt je dobar iz više razloga - omogućit će svim stanovnicima Japana da se uključe u organizaciju Igara, recikliranjem mobitela pomoći ćemo očuvanju okoliša,a ne treba isticati koliko ćemo uštediti na troškovima jer nećemo plaćati rudarskim tvrtkama - kazao je direktor Organizacijskog odbora Koji Murofushi. On je dodao kako će od travnja u svim japanskim gradovima biti postavljene kutije s logom Igara u kojima će se skupljati uređaji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije