Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO!

Hrvatski osnovci i srednjoškolci svjetski prvaci robotike

Robotika
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
01.08.2017.
u 07:00

Devet naših ekipa natjecalo se u devet kategorija i 'pomeli' su konkurenciju iz Japana, Njemačke, Španjolske...

Iz japanske Nagoye u konkurenciji mladih robotičara iz 40 zemalja hrvatski se genijalci vraćaju s brojnim priznanjima i medaljama. Još su jednom dokazali – u robotici pobjeđuju mnogo razvijenije zemlje. Hrvatski su robotičari naime nastupili u devet kategorija s devet ekipa srednjoškolaca i osnovnoškolaca koji su se u robotiku zaljubili još u osnovnoj školi.

Od izbornog predmeta do svjetskih priznanja tako se ukratko može opisati put tih mladih genijalaca.

Tako su Matej Novosad, Janko Pribičević i Ines Kušen svjetski prvaci u kategoriji Maze, ostavivši iza sebe Japance, Meksikance i Nijemce. I dok su Novosad i Pribičević već sudjelovali na natjecanjima i ostvarili zapažene rezultate, ove im se godine u timu pridružila Ines Kušen koja se donedavno školovala u Australiji, a od je ove godine učenica zagrebačkog MIOC-a.

Uz njih troje razloga za ponos i slavlje imaju i osnovnoškolci Grgur Premec, Noa Šoić i Jerko Ćubić, predstavnici ekipe Croatian Robotic Association koja je na ovom natjecanju osvojila nagradu za najbolje programsko rješenje u kategoriji Rescue Line.

Zlato su kući i prvo mjesto u kategoriji Soccer Light Primary donijeli i članovi tima Croadriatic – Antonio Nikolić i Paško Zekić. Njima uz bok sa zlatnom medaljom stoje i Roko Parać i Matko Pribičević koji su prvo mjesto u Japanu osvojili u kategoriji Soccer Light Secondary.

Ključne riječi

Komentara 2

GA
Gastarbeiter2
18:34 01.08.2017.

Jedan komentar na ovu vijest a na temu Thompson preko 300....duhovno stanje nacije nikad bolje!

MA
Makinja
07:11 01.08.2017.

Prava steta sta ce nakon skolovanja otic u inozemstvo radit. Tuzna Hrvatska danasnjica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije