Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA ČAK 25 POSTO

Hrvatska pošta drastično povećava plaće svojim radnicima: Svjesni smo da je to jedino rješenje

Zagreb: Poštari na dostavi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.07.2023.
u 17:23

Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje

Hrvatska pošta povisit će plaće za 25 posto svim svojim zaposlenicima. Kažu kako su svjesni da je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika.

- Nakon što je prošle godina plaća za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20%, novo povećanje odgovor je na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, kako globalno tako i lokalno - priopćili su iz Hrvatske pošte.

VEZANI ČLANCI: 

Trenutni trendovi na tržištu rada zahtijevaju poboljšanje materijalnih uvjeta radnika, jer stabilnost poštanskog sustava ovisi o poštarima, dostavljačima, vozačima i šalterskim radnicima. Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.

- Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegicama i kolegama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika - rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

VIDEO Plenković: 'Cilj je povećati plaću. Rasteretiti u pravom trenutku na pravi način'

Komentara 5

Avatar Cera
Cera
06:20 06.07.2023.

Nije to i velika plača koja s povečanjem možda dosegne i 800€.Problem je što će ovima s službenim autima i isto takvim zlatnim karticama skočiti za 1000 i više eura.....

Avatar AGRAM
AGRAM
19:51 05.07.2023.

Shvatio bi povećanje za 10-12%, ali 25%.... sramota, a usluga nikad gora. Pošiljke po Zagrebu putuju 3 tjedna, a one izvana i 2 mjeseca samo zato što dođu do Buzina i onda tamo čame. Od kako je otvorena ta sortirnica, pošta sve više kasni, ili uopće ne dođe. ako ne žele tamo radit, ako im fali kako je pisalo 140 ljudi, pa neka je država privatizira.

ST
sttipe
23:03 05.07.2023.

Ako imaju 1000€, opet im je netko uzeo bar pola... A prije će biti da su imali 400, a sad da imaju 500€!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije