Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA OBRTNIČKE KOMORE

Tužili Uber: Zavaravaju kupce i nedopušteno se oglašavaju

Uber
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.02.2017.
u 13:15

Kako su pojasnili danas na konferenciji za novinare u HOK-u, Uber Croatia oglašava nelegalni prijevoz putnika osobnim automobilom

Hrvatska obrtnička komora je u ime taksi prijevoznika obrtnika članova HOK-a podnijela trgovačkom sudu u Zagrebu tužbu protiv Ubera Croatia zbog poticanja na nelegalni prijevoz putnika.

HOK u tužbi zahtjeva da trgovački sud zabrani zavaravanje i nedopušteno oglašavanje njihovih usluga.

Kako su pojasnili danas na konferenciji za novinare u HOK-u, Uber Croatia oglašava nelegalni prijevoz putnika osobnim automobilom, što je u stvari auto taksi prijevoz, ali bez licence i dozvole, čime potiče nelojalnu konkurenciju legalnim taksistima. 

- Svaka konkurencija je dobrodošla, ali HOK nikad neće stati iza onih koji posluju nelegalno. U Hrvatskoj postoji tvrtka koja radi nelegalno i potiče druge da izađu na tržište i također posluju nelegalno - kazao je predsjednik HOK-a, Dragutin Ranogajec.

- Čuli smo da je HOK na poticaj manjeg dijela taksista iz Udruženja Radio taxi Zagreb podnio tužbu protiv tvrtke Uber Croatia. Međutim, tu tužbu još nismo primili stoga nam je teško komentirati detaljnije. Ističemo, da tvrtka Uber Croatia pruža usluge marketinga i promidžbe dok Uber platforma povezuje korisnike i vozače. Uber nije trgovačko društvo za pružanje usluga prijevoza, ne zapošljava vozače, ne posjeduje vlastita vozila i surađuje samo s obrtnicima ili pravnim osobama.

Uber je dolaskom u Hrvatsku, prije nešto više od godinu dana, stvorio preko 1000 radnih mjesta u hrvatskim obrtima i tvrtkama. Nadalje, više od 60.000 aktivnih korisnika prepoznalo je prednost korištenja Ubera u svakodnevnom životu te se sve više koriste alternativnim načinima kretanja kroz grad - priopćili su iz Uber Croatia.

>> I Uber odlučio podržati STEM revolucija u školama: Svaki donator dobit će besplatnu vožnju

Komentara 13

BU
burza
14:33 01.02.2017.

Puna su nam usta pravne drzave reda i zakona ali samo onda kad nas ne ugrozava .Ako je nesto nezakonito to treba rec i ako je uber nezakonit to treba sankcionirati Ne placa porez unistava nase obrtnike. Koji placaju porezz a on se bogati i odnosi nase novce u inozemstvo .Ako se moze sve mimo zakona onda bi ja u sabor

NI
Nikomah95
21:16 01.02.2017.

Uber je mrak! Živim u dijelu grada gdje moram koristiti bus. Zbog dvije stanice moram kupiti kartu x2, a uberu platim za tu udaljenost cijenu 1.2 karte. Pitam vozača: zašto vas toliko napadaju? Kaže čovjek: zato što radimo!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:56 01.02.2017.

od kad je dosel cameo samo se sa njima vozim,a izgleda da bum presel i na uber!da nije dosla konkurencija još uvijek bi plaćali one neradnike koji igraju šah i misle da su najpametniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije