Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA OBRTNIČKE KOMORE
Povratak na članak

Tužili Uber: Zavaravaju kupce i nedopušteno se oglašavaju

Kako su pojasnili danas na konferenciji za novinare u HOK-u, Uber Croatia oglašava nelegalni prijevoz putnika osobnim automobilom

Komentari 13

BU
burza
14:33 01.02.2017.

Puna su nam usta pravne drzave reda i zakona ali samo onda kad nas ne ugrozava .Ako je nesto nezakonito to treba rec i ako je uber nezakonit to treba sankcionirati Ne placa porez unistava nase obrtnike. Koji placaju porezz a on se bogati i odnosi nase novce u inozemstvo .Ako se moze sve mimo zakona onda bi ja u sabor

VL
NI
Nikomah95
21:16 01.02.2017.

Uber je mrak! Živim u dijelu grada gdje moram koristiti bus. Zbog dvije stanice moram kupiti kartu x2, a uberu platim za tu udaljenost cijenu 1.2 karte. Pitam vozača: zašto vas toliko napadaju? Kaže čovjek: zato što radimo!

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:56 01.02.2017.

od kad je dosel cameo samo se sa njima vozim,a izgleda da bum presel i na uber!da nije dosla konkurencija još uvijek bi plaćali one neradnike koji igraju šah i misle da su najpametniji!

VL
CI
cibetka
13:40 01.02.2017.

Uberas nema veze sa novim tehnologijama ,da su to dali prije deset godina bila bi nova tehnologija .Ovo je samo način naručivanja koga drugog nego nelegalnog taksija preko aplikacije.U Zagrebu taksiji imaju već par godina takvo naručivanje i sa naplatom preko kartica i biranje vozila samo se treba malo raspitati.

VL
BE
beksinjo95
21:39 03.02.2017.

I onda se vi pitate zašto mladi odu iz hrvatske. Taksisti drže monopol i gospodi je sad malo zaglibilo kada su dobili konkurenciju, ali gospodo draga to nije autotaksi, nego najam vozila sa vozačem, a čiju cijenu svaki obrt ili tvrtka može odredit po kilometru ili danu ili određenom vremenu. Svi oni imaju fiskalne blagajne i izdaju račune na kojima piše najam vozila. I sad sa ovakvim nečim doslovno ne dozvoljavate mladima da zarade nešto a s obzirom da danas mladi rade za 3000 kuna ccc. E sad da vas pitam prije 15 godina dali ste mogli živjeti sa tim novcima ? normalno da niste. Poanta je u tome da mladi nemaju rođe i pajde u raznoraznim službama da bi dobili licencu za taksi, a kamoli da dečko od 20 godina ima novaca za novi auto. Da se razumijemo moj pokojni otac je bio branitelj i borio se da njegovo dijete živi malo bolje laka mu zemlja ali bilo mu je uzalud. Ja cijenim autotaxi i svaka čast taksistima puno ih ima poštenih ali gospodo draga napokon je došla nekakva poznata tvrtka u cijelom svijetu koja privlači mlade ljude za dodatnu zaradu da si pokušaju skrojit nekakv doma i familiju ali opet vama to ne odgovara. Pa samo izvolite pa ćemo nastavit trbuh za kruhom u druge države, a vi se tu prepirite sa svima. Samo pazite kako je krenulo uskoro će vam čak i škole biti prazne a mladih parova na klupicama neće bit nego samo neki stari par koji će onda plakati za mladima To bi bilo to od mene a nek me osuđuje tko hoće.

VL
DU
Deleted user
14:37 01.02.2017.

Koji ste vi tu neznalice, cudo. Uber i slicno je buducnost, transparentno, pouzdano, dize uslugu na drugi nivo. Korisnici podrzavaju Uber, a ovi novopeceni legalisti i konkurencija su protiv. Pa sad da vidimo cije misljenje vise znaci.

VL
ML
mladaklada
12:28 01.02.2017.

Stvaro je došlo do toga da svatko pravi od svoje struke svetu kravu. Odgovara im čačkati po mobitelu i imati internet nadohvat ruke, ali kad nova tehnologija ugrožava njegov monopol na tržištu onda su mu puna usta nelojalne konkurencije i poslovanja u mutnom. Nije se sjetio da je odgovoran zakonodavac koji nije na vrijeme uvrstio nove tehnologije i pristup poduzetnim idejama u propise i zakone.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.