Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOŽ SE SLOMIO OD SILINE

Ubojstvo Hrvatice u Njemačkoj: 'Sve joj je zabranjivao, nije mogla podnositi njegov teror'

Foto: Dorothee Barth/DPA/PIXSELL/Facebook
1/4
20.02.2020.
u 19:47

Prema navodima poznanika, muškarac osumnjičen za ubojstvo dolazi sa šireg splitskog područja, prije nekoliko godina s obitelji preselio se u Njemačku

Hrvati u Njemačkoj šokirani su ubojstvom 38-godišnje Hrvatice Brigitte H. koju je u utorak rano ujutro u njezinu domu u njemačkom Bad Soden-Salmünsteru ubio 42-godišnji suprug Rudolf H.

Nesretna žena pronađena je mrtva u kuhinji s ubodnom ranom, a ubijena je nožem s oštricom dugom 20 centimetara. Tužitelj Dominik Mies potvrdio je da je žrtva ubodena dva puta.

“Oštrica kuhinjskog noža se slomila, a to dovoljno govori o količini bijesa i nasilja”, kazao je Mies.

Povučen, a grubijan

Ubojstvu je prethodila glasna svađa kojoj je svjedočilo dvoje djece bračnog para, 13-godišnja kćer i 15-godišnji sin. Susjedi su čuli ženine vriske te zvali policiju i hitne službe, a navodno su čuli i kćer kako na hrvatskom vrišti: “Mama, krvariš”. Nažalost, kad su djelatnici hitne pomoći stigli, ženi nije bilo spasa.

Nakon ubojstva suprug je pobjegao automobilom i policija je pokrenula veliku potragu u kojoj je koristila i helikopter, no on se malo kasnije sam prijavio u policijsku postaju u Aschaffenburgu. Policija sumnja da je pozadina ovog krvavog zločina ljubomora i nezadovoljstvo 42-godišnjaka zbog zahtjeva za razvod braka koji je žena pokrenula.

Istragu su preuzeli Javno tužiteljstvo u Hanau i Kriminalistička policija u Gelnhausenu. Osumnjičeni je doveden pred istražnog suca Okružnog suda u Gelnhausenu, a u trenutku dovođenja pred Okružni sud Rudolf H. je iz automobila izišao s dva policajca u bijeloj zaštitnoj odjeći. Istražni sudac vrlo je brzo donio odluku kojom Rudolfu H. određuje istražni zatvor zbog sumnje da je ubio svoju suprugu.

Prema navodima poznanika, Rudolf H. dolazi sa šireg splitskog područja, no podrijetlom je iz Vinkovaca gdje mu i danas žive roditelji i sestre. Prije nekoliko godina s obitelji se iz splitske okolice preselio u Njemačku. Po struci je električar, a radio je i na poslovima zaštitara.

Prijatelji obitelji iz Münchena koji supružnike poznaju dulje vrijeme tvrde da je Rudolf H. bio sportaš, da je bio povučen, no u isto vrijeme i grubijan.

– Zabranjivao je supruzi čak i da puši cigarete, a ona više nije mogla podnositi njegov teror i odlučila se rastati. Bila je draga, brinula se o djeci, kućanstvu i o njemu – kaže Perica Matić iz Münchena. Toj tvrdnji u prilog ide i to što je Brigitte tražila posao za svog supruga i preko društvenih mreža.

“Zanima me bilo kakav posao, suprug bi radio, ali ne zna baš njemački. Zanima me samo posao s prijavom... Inače je zaštitar i električar po struci”, napisala je 2017. godine u jednoj grupi na Facebooku.

U noći ubojstva, kaže Matić, Rudolf se iznenada vratio s puta u Split na koji je krenuo sa sinom.

– Oko 1 sat u noći došao je kući i tada su se počeli svađati. Pred jutro se ona spremala za posao, ali završilo je, na žalost, kako je završilo – kaže Perica Matić.

Čini se da je nesretna žena bila članica nekoliko Facebook-grupa, među ostalim grupe “Žena ženi Frankfurt”. Članice te grupe od dana ubojstva izražavaju ogorčenost, nevjericu, tugu i šok, otkrivaju detalje o obitelji i poznanstvu s ubijenom ženom. One koje je poznaju opisuju je kao mirnu ženu i brižnu majku.

“Pomolimo se svi skupa za članicu ove grupe kojoj je muž oduzeo život. Neka je čuvaju anđeli nebeski. Počivala u miru Božjem”, piše u grupi “Žena ženi Frankfurt”.

Neke članice grupe bračni par osobno su poznavale pa tako jedna piše: “Bez riječi sam, upoznala sam je ovdje u Njemačkoj, tako draga, neiskvarena... družile smo se nekoliko puta i još ne mogu vjerovati da sam sjedila s njim za istim stolom. Tuga prevelika i žalost... Bože daj snage djeci”. 

Podrška na Facebooku

Inače, u nekim grupama na Facebooku zlostavljane žene često anonimno otkrivaju svoja iskustva, traže pomoć, no nisu spremne otvoreno i javno istupiti.

 U jednoj grupi na Facebooku javio se i muškarac koji je neko vrijeme radio s 42-godišnjakom osumnjičenim za ubojstvo supruge. Napisao je da su toliko puta zajedno odlazili na pauze za ručak, razgovarali o svemu, dijelili iskustva jer su obojica došla raditi u Njemačku te da nikad ne bi ni pomislio da može počiniti tako užasan zločin. Oštro je osudio krvavi čin svog bivšeg kolege i izrazio svoju ogorčenost. 

Ključne riječi

Komentara 66

DA
DavorDavor
20:00 20.02.2020.

Vuče malo na Beljaka...

Avatar Illyricum24
Illyricum24
22:01 20.02.2020.

inace standardni modus operandi masonerijskih liberalnih medija je izmisljati price potpuno. Murdock je unajljiva glumce i obicne jude placa da bi napravili novost, a amero su otisli i dalje pa izmisljaju price potpuno ne unajmljujuci cak ni glumce ili statiste, otkud i ime "fake news" nj sadrzaju. nije ti nj sadrzaj samo usmjeren na politicku stranu price no se prvenstveno bave socijalnim inzenjeringom pokusavajuci obrazovati javno mijenje po libtardskom modelu kako bi stvorili ca moguce vise libtarda od judi.

Avatar Illyricum24
Illyricum24
21:54 20.02.2020.

nikad su samo glumci unajljeni za izrezirat i napravit pricu, a ka i 90% stvari na masonskijem medijima, radnja se dogadja samo u virtuelnom svitu. placenici oligarha Murdock cak ulovljeni di placaju glumcima ili obicnijem judima da izmisle pricu. to je inace jedan od puteva kojin se masonerija igra socijalnog inzenjeringa. samo ca su pogresnu adresu izabrali jer nije nas briga za liberalne price i njigove "vridnosti" nit zelimo imati ca s nj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije