Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukupno 11 mrtvih

Detalji pokolja u Njemačkoj: Ubojica je ekstremni desničar, otkriveni i dijelovi iz pisma

Njemačka policija nakon pokolja u Hanau
Foto: REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.02.2020.
u 08:48

Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača u Hanauu, gradu istočno od Frankfurta, gdje su se odvijale pucnjave

Napadač osumnjičen za ubojstvo devet osoba u zapadnom njemačkom gradu Hanauu pronađen je mrtav u svojem domu, objavila je policija u četvrtak.

Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača u Hanauu, gradu istočno od Frankfurta gdje su se odvijale pucnjave.

"Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni", objavila je policija na Twitteru.

Bild piše kako je ubojica Nijemac Tobias R. koji je ostavio oproštajno pismo u kojem jasno izražava svoje ekstremno desničarske poglede na svijet, a uz pismo, ostavio je i video u kojem priznaje što je učinio. U pismu je napisao da će ubiti pripadnike određenih skupina. Osim toga, u automobilu su mu pronađeni časopisi o pištoljima i streljivo, a imao je dozvolu za nošenje oružja za lov.

Njemačka policija nakon pokolja u Hanau
1/15

U dva oružana napada na nargila barove u zapadnonjemačkom gradu Hanauu u srijedu navečer ubijeno je ukupno devet osoba, a još sedam ih je ozlijeđeno, objavili su policija i mediji. Klijenti tih barova bili su uglavnom Kurdi te su oni žrtve.

Po pisanju Bilda, prvi napad dogodio se ispred nargila bara "Midnight" gdje je ubijeno najmanje troje ljudi. Potom se napadač odvezao u četvrt Kesselstadt, ondje je upao u drugi bar istog tipa "Arena" i ubio još petero ljudi, a nekoliko ranio. Jedna od ranjenih osoba kasnije je podlegla ozljedama.

Na mjestima napada sve je puno policije i vozila hitne pomoći. Grad nadlijeću policijski helikopteri.

Hanau je grad s 98 tisuća stanovnika, 25 kilometara istočno od Frankfurta.

Ključne riječi

Komentara 55

Avatar Forte
Forte
09:14 20.02.2020.

Emigranti su moderni osvajaci, Nemacka je u svojoj pohleposti za razvojem totalno izgubila svoj identitet, polarizacija u drustvu ce bit sve veca opasne nam stvari dolaze !

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:24 20.02.2020.

Prema lokacijama bilo je odmah jasno da se radi o ubojstvima iz rasne mržnje. Koji je bio neposredni upaljač treba tek vidjeti. Šteta svih života i ubijenih i nesretnika koji je to počinio, apsolutno nepotrebno. Čemu to?

Avatar marengoo
marengoo
09:45 20.02.2020.

Jadni kurdi, ubijaju ih u Siriji u Iranu u Turskoj evo sad i u Njemačkoj. Teško je biti bez domovine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije