Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SITUACIJA IZ NOĆNE MORE

Hrvat prevaren u Njemačkoj: U Münchenu uplatio 1800 eura pologa pa ostao i bez stana i bez novca

Muenchen
Unsplash
23.11.2023.
u 10:39

- Shvatio sam, nažalost, da sam prevaren, ali već je bilo kasno, moj novac je otišao, a dotična gospoda je možda negdje sjedila, trošila moj novac i slavila i smijala se - kazao je prevareni F. L.

Hrvat F. L., koji nekoliko godina živi u njemačkom gradu Münchenuprevaren je za 1800 eura i stan koji je htio unajmiti. Za Fenix-magazin.de iznio je svoje iskustvo kako drugi ne bi doživjeli njegovu sudbinu. Kako je ispričao F. L., sestrin dečko mu je poslao objavu u kojoj je žena napisala da je izišla iz stana koji je za najam dostupan od 15. studenog 2023. godine.

- Ja sam stupio u kontakt s dotičnom gospođom! Rekla mi je da je stan slobodan i da je stan od ljudi koji su živjeli u Münchenu 40 godina! Rekla je da su se oni vratili u Srbiju, da dolje drže restoran i da rade još uvijek i pored toga da dolje imaju dva stana koja iznajmljuju! Poslala mi je broj, ja sam zvao na WhatsApp, no nitko mi se nije javio - počinje priču.

Naveo je da je opet pisao dotičnoj gospođi, koja mu je rekla da će ga kontaktirati gospodin po imenu Marko. Nakon nekog vremena mu se javio dotični Marko. - Razgovarali smo o svemu, a prvenstveno o stanu koji je za najam ovdje u Münchenu! Čovjek me je oduševio skroz. Rekao mi je cijenu stana i da ako se nešto pokvari u stanu, da on ovdje ima čovjeka koji je po zanimanju kućni majstor. Rekao mi je da ga samo nazovem i da će ga on nazvati da popravi - detaljizira prevareni Hrvat.

S navodnim vlasnikom stana pričao je o stanu i radu u Njemačkoj. - Na kraju razgovora mi je rekao da uslikam svoju putovnicu i da mu pošaljem e-mail kako bi mi mogao poslati ugovor o stanu na njega - nastavlja dalje F. L.

VEZANI ČLANCI:

Po dogovoru, F. L. je nakon jednog dana kontaktirao navodnog vlasnika stana, koji mu je rekao da je njegova supruga kod javnog bilježnika te da treba uplatiti polog od 1800 eura. - Ja sam ga pitao zašto da uplaćujem toliki novac, a nisam vidio ni njega ni stan. Malo je povisio ton i rekao da se polog mora odmah uplatiti. Kazao je da on razumije moj strah, da je i njegova obitelj nailazila na prijevare tijekom života u Münchenu. 

F. L. je zatim kazao da je razmišljao što uraditi, no potom je ipak podigao na bankomatu 1800 eura i otišao uplatiti novac. Kad je to napravio, fotografirao je potvrdu o plaćanju i poslao je Marku iz priče. Nakon toga ga je nazvao i rekao mu je da je uplatio cjeloukupni iznos za polog stana, na što je dotični rekao da mu se javi kada na e-mail dobije ugovor stana. Ipak, objasnio je da nije dobio nikakav e-mail tijekom dana te je panično počeo zvati Marka, ali se nije javljao.

Nakon toga je kontaktirao prvu ženu na Messenger, koja ga je nakon nekoliko minuta blokirala. - Shvatio sam, nažalost, da sam prevaren, ali već je bilo kasno, moj novac je otišao, a dotična gospoda je možda negdje sjedila, trošila moj novac i slavila i smijala se - kazuje F. L. za Fenix Magazin.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Udruga iznajmljivača stanova u više je navrata upozoravala da polog za stan ne treba plaćati prije potpisivanja Ugovora o najmu stana te da i prvu najamninu treba platiti tek nakon useljenja u stan.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar teta_vlioleta
teta_vlioleta
12:09 23.11.2023.

F.L. Hrvat - nekakvih drugih informacija nema. Kod nas ima jedan V.L. iz Srbije je, nije prevaren ali prevario je mnoge. Tako je to, neki nasjednu a neki ne.

Avatar Moodleen
Moodleen
14:27 23.11.2023.

Vlasnica stana garant Mileva ili Jovanka.

MI
mikimouse12
12:03 23.11.2023.

Pouka. Odi pogledat prvo stan, a ne da te izvozaju. Skratil ga je za 1800 i naucil je lekciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije