Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

HRT odbacio optužbe ORaH-a da je postao glasnikom SDP-a i HDZ-a

Saša Runjić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
03.11.2015.
u 15:49

Runjić: Mi kao javni servis ne možemo svakog pozvati na sučeljavanje jer to nije naša dužnost, a bilo bi kršenje naše obaveze

Ravnatelj HRT-ova programa Saša Runjić odbacio je danas optužbe ORaH-a da je HRT postao "glasnikom SDP-a i HDZ-a i njihovih političkih ljubimaca" jer ORaH nije pozvan u veliko HRT-ovo predizborno sučeljavanje lista stranaka i koalicija najavljeno za petak, 6. studenoga.

Sučeljavanje na HRT-u, sukladno izbornim pravilima, podložno je uredničkoj procjeni koja se temelji na istraživanjima o tome tko, bez statističke pogreške, sigurno ulazi u Sabor. To je bila naša urednička procjena i diskrecijsko pravo. Mi kao javni servis ne možemo svakog pozvati na sučeljavanje jer to nije naša dužnost, a bilo bi kršenje naše obaveze, izjavio je Runjić Hini.

Dodao je kako veću težinu imaju riječi onoga koji ima 40 posto podrške biračkog tijela od riječi onoga koji ima podršku od četiri ili manje posto.

Rukovoditeljica Informativnog medijskog servisa HRT-a Lamija Alečković istaknula je kako je odluka o tome tko će biti pozvan na sučeljavanje donesena na temelju saborskih pravila o praćenju izbora, ali i internih televizijskih pravila.

"Odluku o tome tko će biti pozvan na sučeljavanje donijeli smo na temelju uredničke procjene, ali i rezultata istraživanja javnog mnijenja o tome tko ulazi u Sabor", naglasila je Alečković dodajući da će na sučeljavanju biti pet kandidata stranaka, odnosno koalicija.

Reakcija HRT-a uslijedila je nakon što je ORaH održao prosvjed pred njegovom zgradom optužujući HTV da je "glasnik SDP-a i HDZ-a i njihovih satelita".

>> Holy s flasterom na ustima ispred HTV-a

>> Ekspert za komunikacije žali se na medijski bojkot

Komentara 14

UM
umnjak
16:08 03.11.2015.

Tako je! HRT je sramotni oglasnik samo SDPa.

DU
Deleted user
17:47 03.11.2015.

rađe gledan spužvu bob na nickelodeon nego se umarat sa majon se(r)ver.lelon knežević,parfumiranom miklaušević i mason podobnih partijaca,pljuc

RI
Rizlman
16:23 03.11.2015.

Evo, umnjak mi je preduhitrio misao, tzv. HRT je glasnik samo SDP-a, ali ja ću još dodati da odmah nakon dolaska na vlast HDZ-a očekujem da prvi potez bude micanje s televizije ovog tipa na slica, skupa s Radmanom i Rogošićem. Ne mogu voditi državnu televiziju ljudi koji su 1991. godine radili za KOS, koji su hrvatske branitelje nazivali teroristima itd. To se mora promjeniti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije