Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE KATASTROFA'

Hrelja: Tražit ćemo referendum protiv rada do 67. godine

26.09.2018.
u 13:27

Silvano Hrelja, predsjednik stranke umirovljenika u današnjoj Večernjakovoj emisiji otkrio je što mirovinska reforma donosi sadašnjim, a što budućim umirovljenicima te je li reforma, po njegovu mišljenju, zaista dobro rješenje kao što Vlada tvrdi

Otkad su ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i premijer Andrej Plenković najavili mirovinsku reformu, pobune sa svih strana ne stišavaju se. A kako i ne bi kada po svemu sudeći nikome neće donijeti dobro.

Po svemu što je dosad predstavljeno javnosti, stručnjaci upozoravaju da ova mirovinska reforma zapravo vodi u kolaps mirovinskog sustava do 2040. godine, dok Vlada smatra da bi s reformom uštedjeli i do 100 milijardi kuna.

Silvano Hrelja, predsjednik stranke umirovljenika, za Večernji TV otkrio je što mirovinska reforma donosi sadašnjim, a što budućim umirovljenicima te je li reforma, po njegovu mišljenju, zaista dobro rješenje kao što Vlada tvrdi.

VIDEO Pogledajte cijeli intervju sa Silvanom Hreljom

Da podsjetimo, do 2031. svi bi u Hrvatskoj trebali raditi 67 godina, a za odlazak u prijevremenu mirovinu potrebno je imati 37 godina staža i 62 godine života.

Što se tiče ubrzanja rada do 67 godina, Hrelja je uvjeren kako od toga nema nikakve koristi te najavljuje da će prosvjed koji organiziraju sindikati biti ''žešći''.

"Sugeriram Ministarstvu da reterira što prije jer nikada sindikalne središnjice nisu bile ovako nabrijane. Bojim se da će sindikalne središnjice biti ponesene uspjehom prosvjeda, jer prosvjed će biti žešći, odlučit će se na skupljanje potpisa. U tom slučaju ćemo svi pomoći ili barem mi, koji mislimo da ovo ne pridonosi budžetu Republike Hrvatske."

"Ovakva rigidna penalizacija najnižih mirovina katastrofa je za umirovljenike i srozava te prosječne mirovine", dodaje.

>> Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Marasa u Saboru

 

Komentara 27

DU
Deleted user
16:12 26.09.2018.

Gopodo pa vi nas zajeb*vate. Hrvatska vec niz godina redovito posuduje novac za isplatu penzija i placa velikouhljebnickog aparata. Ovu po vama “reformu “ vrsite na silu jer su EU vladari naredili te se ista vrsi vec nekoloko godina po cijeloj EU. Vi ste za EU lokalni serifi koji skupljaju namete i donose u njihove dzepove.

DU
Deleted user
15:07 26.09.2018.

Nemoj referendum ,matere ti ?! Jer će ministar "Hvaljen Isus i Marija " reći da netko rovari protiv HDZ-katolika ,a i prebrojavanje referendumskih potpisa bi trajalo dok svi ne poumiremo. Najbolje je ukinuti mirovine partizanima i političarima.Lažni branitelji bi morali vratiti nezaslužene mirovine ,a radnici dobiti ,ovisno o uplati u fond mirovinskog osiguranja. U mirovinu bi se išlo sa 60 godina ili minimalno 35 godina staža.Firme koje otpuste zaposlenika bi morale isplatiti minimalno 12 plaća prilikom otkaza , da čovjek ima vremena tražiti drugi posao ,a ne da ga financiramo iz proračuna (hrvatskog zavoda za zapošljavanje ).Umirovljeni političari bi imali prosječnu mirovinu ,osim onih koji su radili i u realnom sektoru i sami si uplaćivali više u HZMO da bi imali bolju mirovinu. TOČKA.

ST
stefj
15:15 26.09.2018.

Pogledajte tko se "bori" za mirovine. Jedni od najvećih uhljeba - sindikati, koji su i najodgovorniji uz politiku za to što smo u banani i jedan Hrelja, pokazni primjerak čovjeka koji je prerano otišao u mirovinu, što je i jedan od glavnih razloga zašto nam je mirovinski u banani... E baš su se našli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije