Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE KATASTROFA'
Povratak na članak

Hrelja: Tražit ćemo referendum protiv rada do 67. godine

Silvano Hrelja, predsjednik stranke umirovljenika u današnjoj Večernjakovoj emisiji otkrio je što mirovinska reforma donosi sadašnjim, a što budućim umirovljenicima te je li reforma, po njegovu mišljenju, zaista dobro rješenje kao što Vlada tvrdi

Komentari 27

DU
Deleted user
16:12 26.09.2018.

Gopodo pa vi nas zajeb*vate. Hrvatska vec niz godina redovito posuduje novac za isplatu penzija i placa velikouhljebnickog aparata. Ovu po vama “reformu “ vrsite na silu jer su EU vladari naredili te se ista vrsi vec nekoloko godina po cijeloj EU. Vi ste za EU lokalni serifi koji skupljaju namete i donose u njihove dzepove.

VL
DU
Deleted user
15:07 26.09.2018.

Nemoj referendum ,matere ti ?! Jer će ministar "Hvaljen Isus i Marija " reći da netko rovari protiv HDZ-katolika ,a i prebrojavanje referendumskih potpisa bi trajalo dok svi ne poumiremo. Najbolje je ukinuti mirovine partizanima i političarima.Lažni branitelji bi morali vratiti nezaslužene mirovine ,a radnici dobiti ,ovisno o uplati u fond mirovinskog osiguranja. U mirovinu bi se išlo sa 60 godina ili minimalno 35 godina staža.Firme koje otpuste zaposlenika bi morale isplatiti minimalno 12 plaća prilikom otkaza , da čovjek ima vremena tražiti drugi posao ,a ne da ga financiramo iz proračuna (hrvatskog zavoda za zapošljavanje ).Umirovljeni političari bi imali prosječnu mirovinu ,osim onih koji su radili i u realnom sektoru i sami si uplaćivali više u HZMO da bi imali bolju mirovinu. TOČKA.

VL
ST
stefj
15:15 26.09.2018.

Pogledajte tko se "bori" za mirovine. Jedni od najvećih uhljeba - sindikati, koji su i najodgovorniji uz politiku za to što smo u banani i jedan Hrelja, pokazni primjerak čovjeka koji je prerano otišao u mirovinu, što je i jedan od glavnih razloga zašto nam je mirovinski u banani... E baš su se našli...

VL
BL
blekpanther
15:03 26.09.2018.

Druze Hrelja! Prosla su vremena kad se odlazilo u mirovinu kao ti sto si otisao! A ti ces traziti Referendum? Tko ce ga organizirat? Ako te Plenki samo poprijeko pogleda i dalje ces sutiti samo da neides na izbor. Jer dosao je kraj tvom radu kao umirovljenik! Ali ti si se nauzivao umirovljenicki dana+saborske place!

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
14:04 26.09.2018.

Zašto od Vlade ne tražite da izbaci iz mirovinskog fonda sve one koji primaju povlaštenu mirovinu?? Ako Vlada smatra da netko ima pravo biti povlašten neka ih plaća iz proračuna, pa da vidimo što će EU reći na povlaštene. Ja ne želim financirati povlaštenog saborskog zastupnika, ustavnog suca, lažnog partizana ni lažnog branitelja

VL
MA
Marko1337
16:44 26.09.2018.

Sa ovakvom gamadi kao što je parazit Hrelja, razni bere, siondikati neće mlađi od 50 godina, kada budu išli u mirovinu neće imati nikave mirovine

VL
TH
than
14:21 26.09.2018.

Heh. Mi smo načelno protiv svega, ali nitko da izađe sa time što bi željeli i kako. Jedino političari znaju što žele. Tako ide reforma u kojoj će Plenković dobiti 500 kuna veću plaću, a obični radnik čak 31. Činjenica je da neće biti para za mirovine, ali kako bi ih i bilo kada se u nikakve reforme ne ide ? Svi bi htjeli reforme, ali da ne ide preko njihovih leđa.

VL
GO
goran2hr
15:44 26.09.2018.

Nakon što su priznali radni staž martićevcima koji nisu tada ništa uplaćivali u hrvatske fondove, nego rušili RH, sada još misle isplatiti zaostale mirovine SAO Krajinašima za vrijeme okupacije Hrvatske, kada oni ionako nisu priznavali Hrvatsku. No to "nije" udarr na hrvatski mirovinski sustav i Hrelja tu nema ništa za prigovoriti.

VL
RI
rimac444
20:13 26.09.2018.

Sa ovakvim parazitima kao što je drug hrelja, komunjarskim i sindikalnim bitangama jedno je sigurno, da ćemo ostati bez mirovina. Tko će plaćati tolike milijarde koje nedostaju ?

VL
DO
doktorica
17:56 26.09.2018.

u mirovinskom fondu moraju biti samo oni koji su mirovinu zaradili radom kao što je svugdje u svijetu.Ostali trebaju dobivati naknadu od države prema mogućnostima.Apsurdno je da imamo toliko tzv.povlaštenih mirovina sa par godina staža,a ima i onih bez rad.staža.Too je nonsens,i to opterećuje mir.fond.Pitajte npr. u Njemačkoj da li tamo ima "umirovljenika" bez radnog staža,pa će se čuditi i nije čudo da to stvara ogromno nezadovoljstvo među građanima koji su cijeli život radili,i doživjeli da im se uzimai daje drugima koji nisu radili.

VL
Avatar southman
southman
13:54 26.09.2018.

Ova prevelika penalizacija je uistinu loš prijedlog ! Ali jedini loš prijedlog u mirovinskoj reformi. Osim možda nemogućnosti da pri odlasku u mirovinu možeš povući barem 30% uplaćenih sredstava u II stup !

VL
RI
rightside
16:12 26.09.2018.

ma daj,,))) pa ajde ako se mozes sjetit, sta je to bilo da si se ti zauzeo oko neceg i da je dalo rezultate??? mozda jedino korist za sebe koju si dobio u doba velikog zoke kad si naglo prestao sa brigom oko umirovljenika?? za drugo nisam nikad nista cuo,,

VL
Avatar freen
freen
14:38 26.09.2018.

treba se gledati na radni staž,radni staž mora biti pogon za sve ostalo ,godine života su nebitne,samo to objasniti ministru Paviću koji ne razumije ,neki dan kaže nema 40 milijardi kuna ,možda su ukradene.

VL
VK
VKSS
14:57 26.09.2018.

Daj skupite odmah sva pitanja za referendum

VL
GO
goran2hr
15:48 26.09.2018.

Zanimljivo je kako su se "naši" mediji zabavljali pobunom Rusa i kritizirali Putina, zbog promjena godišta za odlazak u mirovinu, a to što oni (Rusi) misle uvesti i dalje je blaže od onoga što nama nameću. Nisam štovatelj lika i djela zastupnika Hrelje, ali ovo je tema za referendum.

VL
DU
Deleted user
18:23 26.09.2018.

Na primjer i u Njemačkoj ide reforma i postupno se podiže radni vijek na 67 godina. Nitko živ nije došao na ideju o tome odlučivati na referendumu. Ah, da - u Njemačkoj nema takvih licemjera i parazita u politici kakav je Hrelja. Gotovo dvije trećine Hrvata, upravo radi krelaca kakav je Hrelja misli kako će morati raditi do 67 godine života. Granica od 67 godina predstavlja dob od koje će se isplaćivati starosna mirovina. Dakle mnogi će ići i dalje ranije u mirovinu samo će na starosnu u punom iznosu čekati do 67 godine. Lakše je populistima i krelcima tipa Hrelja ljudima podvalit kako će morat raditi do 67, pa makar bili i u kolicima.

VL
SE
Servush
15:38 26.09.2018.

Ministru je pametnije da se ulovi prijevremenih mirovina,te ce ga crpit jos godinama i one su glavni problem.Samo to se ne dira jer svaki taj umirovljenik je neciji.....

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
15:42 26.09.2018.

Svi se u interesu svog probitka služe poluistinama, pa tako i Hrelja. Ako imaš srednju školu, a preko 80% građana je ima, te počne raditi sa 19 godina u penziju, i to punu će ići sa 61 godinom. A samo da bi se diskreditirala reforma uvijek i jedino se spominje tih 67godina što nije istina.

VL
Avatar maxist
maxist
16:00 26.09.2018.

Ako zanemarimo njegov rad i borbu za umirovljenike(=0), do sada..........samo vrlo ozbiljni koraci mogu zaustaviti realizaciju naredbi iz B (risela trenutno) i provedbu koju priprema klinjo i mentor..........Dijelili su i dijele mirovine po posebnim propisima a stoka sitnog zuba -šta ostane !......a govore -ništa ! Da je realan broj korisnika rekao bih ok pošteno ali znam osobno puno njih koji su ko nekada partizani s 2 svjedoka dobili "boračku" .....a takvih su deseci tisuća .......da ne spominjemo iz svih krajeva BIH, pa političke..........pa redaljka......Lošije bi nam bilo jedino da podijele mirovine onima u Australiji i SAD jer bi ih bilo više nego stanovnika RH..........Tu Hrelja ima pravo ..........

VL
CR
creedence1954
19:22 26.09.2018.

A da tražiš reviziju svih postojećih mirovina???

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.