Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
video-intervju

Ilčić: Ni premijer ni ministrica ne nasjedaju na jeftine provokacije

29.01.2018.
u 18:00

Moja izjava ne omalovažava žene. Ja sam govorio o znanstvenoj činjenici da hormoni utječu na osjećaje i raspoloženje, rekao nam je u video-intervjuu Ladislav Ilčić.

Ladislav Ilčić gostovao je u video-intervjuu Večernjeg lista gdje je, između ostalog, komentirao svoje nedavne izjave o hormonima zbog kojih je izložen kritikama dijela javnosti. Čelnik Hrasta i savjetnik ministrice kulture ovih je dana ponovno privukao pozornost javnosti izjavama o hormonima i spolovima na tribini o Istanbulskoj konvenciji u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić" u Zagrebu. 

– Moja izjava ne omalovažava žene. Ja sam govorio o znanstvenoj činjenici da hormoni utječu na osjećaje i raspoloženje, i ta znanstvena činjenica sigurno ne može vrijeđati žene i nikako ne vrijeđa žene. Ona je dana kao jedan dio objašnjenja zašto je rodna ideologija pogrešna, jer ona tvrdi da naše tijelo nije povezano s ostalim aspektima naše spolnosti i u tom kontekstu je ona rečena – govori Ilčić u video-intervju za Večernji list.

– Svaki govor o spolnosti u političkom kontekstu zvuči uvijek nezgrapno, saborska govornica nije mjesto na kojoj bi se govorilo npr o hormonima. Činjenica je da sam ja to rekao na tribini o Istanbulskoj konvenciji gdje je to zaista potrebno...samim time što je netko uzeo taj govor iz konteksta i stavio u politički, počelo je zvučati neozbiljno ali ja zaista nisam za to kriv nego oni koji su to napravili. To je napravila jedna djevojka koja studira novinarstvo, ona se u svemu ponašala kao aktivistica, ne zadovoljavajući ni najmanje neki etički kodeks novinara... objašnjava Ilčić. Dodaje da sama ta njegova izjava sigurno ne vrijeđa žene, ona je samo izrečena da objasni zašto je rodna ideologija pogrešna.

Na pitanje novinara Hassana Haidara Diaba planira li dati ostavku Ilčić spremno odgovara: Naravno da ne!

I gospodin Plenković i gospođa Nina Obuljen Koržinek su ozbiljni političari. Znaju dijeliti ingerencije, znaju što je moj posao u Ministarstvu kulture, gdje mi naravno ne govorimo o utjecaju hormona, jer to uopće nije tema u Ministarstvu. Niti premijer niti ministrica ne nasjedaju na neke jeftine provokacije koje dolaze od strane Arsena Bauka i SDP-a koji zapravo sakriva svoju slabost tako da napade druge.

Na hipotetsko pitanje kako bi reagirao ako bi premijer Plenković bio primoran zbog pritisaka ga smijeniti, Ilčić kaže da ne vjeruje da bi do toga došlo. 

– Mislim da niti premijera niti ministricu ne bi neki medijski pritisak mogao natjerati do to učine. Oni su odgovorni političari. Gdje bi oni došli kada bi reagirali na svaki medijski pritisak – zaključuje Ilčić.

Svaki put kada me bezrazložno napadnu pojedini mediji, s druge strane ja tada dobijem i veliku podršku. U Hrvatskoj postoji sve veći broj kritičnih ljudi koji ne nasjedaju na ovakve provokacije medija i to meni daje na jednoj političkoj težini i popularnosti koja je isto važno za koaliciju. 

Što nam je još otkrio Ilčić pogledajte u videu!

Komentara 53

AL
Alkana
15:35 29.01.2018.

"Slučaj Ilčić! je pravi primjer kako napraviti aferu gdje je nema. Svaka čast, političari i novinari! Što je čovjek krivo rekao i koga je uvrijedio? I s čime? Iznio je samo bioološke činjenice poznate već stoljećima.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:25 29.01.2018.

Mene zanima dali žene tj novinarke iz jutarnjeg ,telegrama ,indexa,neta, rtl,n1,tprotala imaju menstrualne cikluse i ženske hormone ili fakultet medicine godinama krivo uči studente ?

HR
Hrvatska
15:31 29.01.2018.

Ilcic je super covjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije