Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 18,30 odluka o istražnom zatvoru

Horvatov odvjetnik: Ministar je iznosio obranu aktivno više od sat vremena. Ne smatra se krivim

Zagreb: Odvjetnik ministra Horvata dao izjavu medijima
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.02.2022.
u 16:43

"Na teret mu se stavlja zlouporaba položaja i ovlasti da su određene tvrtke koje su se javile na natječaj mimo natječajne dokumentacije dobile pravo prvenstva, što on negira", kazao je odvjetnik.

Ministar Darko Horvat izašao je s ispitivanja u USKOK-u te je vraćen pritvorskom nadzorniku. Njegov odvjetnik Vladimir Terešak dao je izjavu za medije.

"Ministar je iznosio obranu aktivno, više od sat vremena. Odgovarao je na sva pitanja. Očitovao se da se ne smatra krivim i da je uvjerenja da nije počinjeno kazneno djelo niti je ikome pribavljena protupravna imovinska korist. Vraćen je pritvorskom nadzorniku i u 18, 30 će se odlučivati o istražnom zatvoru. USKOK će tražiti istražni zatvor, ne znam po kojem osnovu", kazao je odvjetnik.

Na teret mu se, kazao je, stavlja zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno da su određene tvrtke koje su se javile na natječaj mimo natječajne dokumentacije dobile pravo prvenstva. No, Horvat to negira, tvrdeći da to on nije radio nego stručne službe ministarstva. Za zlouporabu položaja terete ga zajedno s više osoba, kazao je odvjetnik, dodavši da svi dokazi proizlaze iz drugog slučaja u kojem je također drugookrivljena Ana Mandac.

"Ministar ne radi taj posao već to rade stručne službe ministarstva, on niti zna koliko tko ima bodova niti je s tim upoznat. Ono što mu je stručna služba, odnosno drugookrivljena dala na potpis on je potpisao, vjerujući da je to ispravno".

Mandac je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac, a prema pisanju medija okrivljeni u tom slučaju počeli su sklapati nagodbe s tužiteljstvom, što podrazumijeva i priznanje nedjela.

Odvjetnik je rekao da se Horvat nije čuo s premijerom.

Video: Uhićenje ministra Darka Horvata

Ključne riječi

Komentara 38

SP
Split71
17:00 19.02.2022.

e moj narode...

ZV
Zvonko
17:42 19.02.2022.

Ministar je ministar samo da ubire a ništa ne treba znati. Ako su njegovi podanici nešto ušićarili ili ne daj "Bože" nešto ukrali, zašto bi ministar za to odgovarao. Isto je i sa vrhovnikom vlade koji ništa ne zna ii ništa ne mora znati jer tu je ona obična porezna sirotinja koja je odgovorna za ministre i njihove podanike. Sad će im rejting porasti za 50% jer su sposobni "gepati".

Avatar lajavopseto
lajavopseto
17:25 19.02.2022.

Policija i dorh hapse člana osuđene kriminalne organizacije, ništa neočekivano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije