Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJSTVO

Mrsić poslao poruku: Potrebne su nam promjene – i to hitno!

Mirando Mrsić i Davor Bernardić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
23.05.2017.
u 14:27

SDP kao najjača oporbena stranka ne može nikako biti zadovoljan s rezultatima lokalnih izbora...

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić poručio je u utorak kako, suprotno porukama stranačkog vodstva "koje odišu optimizmom", smatra da SDP kao najjača oporbena stranka ne može nikako biti zadovoljan s rezultatima lokalnih izbora te da su toj stranci hitno potrebne promjene.

"Slušajući ovih dana razne komentatore, ali i istupe rukovodstva moglo bi se zaključiti da je SDP pobjednik ovih lokalnih izbora ili barem da je obranio zatečeno stanje. Unatoč porukama rukovodstva SDP-a, koje odišu optimizmom, mišljenja sam da SDP kao najjača oporbena stranka ne može nikako biti zadovoljan s rezultatima lokalnih izbora i da upravo takva poruka treba doprijeti do našeg članstva, ali i do svih građana koji su (ili još uvijek) simpatiziraju SDP. Moramo biti iskreni i sami sebi priznati da se od SDP-a, kao najveće (za sada) oporbene stranke, očekivalo puno više", stoji u Mrsićevoj objavi na Facebooku.

Na žalost, tvrdi, SDP se predugo bavio sam sobom i unutarnjom konsolidacijom,  pa tako i u razdoblju kada su se morali baviti pripremom za lokalne izbore.  Uz to, kaže, izostala je konkretna temeljna politička platforma SDP-a o onome što će SDP-ovi kandidati za čelna mjesta, ali i za predstavnička tijela na lokalnoj razini, ponuditi građanima u predstojećem razdoblju. "Osim toga, izostale su konkretne mjere na pripremi naših kandidata na terenu, ali i motivacija članstva.  To je bila zadaća rukovodstva i u tome su podbacili", mišljenja je Mrsić. 

Poručio je i da, iako je  predsjednik stranke bio prisutan na terenu, stranci za pobjedu treba daleko vise od slikanja i druženja s građanima.

"U prvom redu jasna vizija, jasne politike i poruke te jedinstvo stranke bez dijeljenja na moje i one druge. Mislim da su očekivanja naših članova puno veća i da svi imamo odgovornost i dužnost učiniti SDP boljim. Smatram da su naši članovi, ali i građani izgubili povjerenje u SDP i da do sada ništa nije učinjeno da se to povjerenje vrati. Upravo zato nismo ostvarili željeni rezultat.  Pred nama su vjerojatno parlamentarni izbori. Rezultati lokalnih izbora za nas sve koji vjerujemo u socijaldemokraciju trebaju nas potaknuti da se stvari u stranci počnu mijenjati na bolje, i to odmah, ako želimo da SDP ostane jedina moguća opcija protiv neoliberalne politike HDZ-a", poručuje Mrsić i dodaje kako vremena za čekanje da se dogode promjene više nema.

U Zagrebu na prošlim parlamentarnim izborima koalicija SDP/HNS/HSU/HSS je dobila 142.763 glasa. Na lokalnim izborima u nedjelju ista koalicija stranaka je dobila 67.189 glasova. Svaki komentar je, kaže, suvišan. 

"Potrebne su nam promjene – i to hitno! Puno toga je rukovodstvo najavljivalo u odnosu na unutarnju konsolidaciju stranke od promjene statuta do načina rada s članovima. Ništa od toga na žalost nije učinjeno. I ovi rezultati su posljedica tog nerada i nerazumijevanja članova i građana. 'Honeymoon is over'  od vodstva se traže rezultati! SDP", zaključuje Mrsić u objavi na svom Facebooku.

Komentara 13

KO
komunikolog
15:51 23.05.2017.

Nije ni Bundesliga ono što je nekad bila. Primera i Seria 1 igraju u finalu.

Avatar Django
Django
15:02 23.05.2017.

"U Zagrebu na prošlim parlamentarnim izborima koalicija SDP/HNS/HSU/HSS je dobila 142.763 glasa. Na lokalnim izborima u nedjelju ista koalicija stranaka je dobila 67.189 glasova." Ne bih želio biti zlurad ali sve mi se čini da razlika u broju glasova nije uvjetovana samo biološkim razlozima (ni partizani ne žive vječno) nego je i plod depopulacijske politike SDP-a. Jer iz Hrvatske najčešće odlaze oni koji su uvjereni da je ovdje sve "trulo", "shit" i "bljak". A tu propagandu najviše guta lijevo-liberalna mladež.

HR
Hrvatska
15:45 23.05.2017.

Za novog precjendnika partije izabrati Marasa ili Pedju Grbina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije