Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Razdor između Esih i Hasanbegovića? Slijede li dva izborna sabora

Budući da službeno postoji dvije godine, stranka je dužna organizirati Sabor stranke, koji je na Predsjedništvu stranke dogovoren za 22. srpnja u Zagrebu
15. srpnja 2019. u 13:12 60 komentara 7680 prikaza
Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kao i na nizu drugih stranaka, europski izbori i neosvajanje mandata, po svemu sudeći, unose razdor i u Neovisne za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Budući da službeno postoji dvije godine, stranka je dužna organizirati Sabor stranke, koji je na Predsjedništvu stranke dogovoren za 22. srpnja u Zagrebu.

Bruna Esih Veliki obrat Bruna Esih glasanjem za Marića razljutila komentatore na Facebooku

Prema Statutu, pozivi se moraju poslati osam dana prije Sabora, pa je dvotrećinska većina u Predsjedništvu stranke donijela odluku da se pošalju pozivi za Zagreb, kako je dogovoreno, kažu nam članovi Predsjedništva, te dodaju kako Esih to nije željela potpisati, već je sama, s nepoznate gmail adrese, paralelno poslala pozive za Zadar.

– U subotu je poslan poziv svima, svim županijskim organizacijama koje same odabiru delegate. Sve je odrađeno sukladno Statutu stranke. Ja ne znam tko bi zvao ljude u Zagreb, ovaj poziv upućen za Zadar jedini je poziv koji je poslan, ja predstavljam i zastupam stranku i znam da nije bilo nikakvog poziva za Zagreb – kazala nam je  predsjednica stranke Bruna Esih.

Zlatko Hasanbegović VIDITE LI SLIČNOST? Hasanbegović: Milanović nam je ukrao vizualni identitet

Zlatko Hasanbegović kaže nam da je Sabor stranke 22. srpnja u Zagrebu te da nije bilo govora o Zadru.

– Jednoglasna je odluka Predsjedništva stranke da se Sabor održava u Zagrebu, a pozivi se po Statutu šalju osam dana prije Sabora, i poslani su. Statutom je propisano da sve odluke donosi Predsjedništvo stranke dvotrećinskom većinom i time bih završio – poručio nam je Hasanbegović.

Orešković i Hasanbegović 'U Zagrebu imamo na desetke Ovčara' Žestok sukob Hasanbegovića i Orešković oko pobjede nad fašizmom

Inače, već neko vrijeme kruži priča da je došlo do raskola između Esih i Hasanbegovića, o čemu ni jedno ne želi ništa govoriti. Različite priče oko lokacije izborne skupštine svakako sad idu u korist tezama o raskolu i navodnom planu aktualne predsjednice Esih, ali i političkog tajnika i glasnogovornika stranke Hasanbegovića, da se na unutarstranačkim izborima izbore da vode stranku.

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • Brandfackel2:

    Prije izbora ste ignorirali NHR i promovirali jugokomunističke partijice. Kada ovjavite nešto o njima to je uvijek u cilju ocrnjivanja. I ova vijest je laž kao i većina onoga što izdajnički mediji objavljuju o prohrvatskim političarima.

  • BDD:

    Što više pišete laži, ovaj dvojac mi je miliji i draži.

  • Deleted user:

    domoljublje je za desničare samo paravan...