Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Razdor između Esih i Hasanbegovića? Slijede li dva izborna sabora

Budući da službeno postoji dvije godine, stranka je dužna organizirati Sabor stranke, koji je na Predsjedništvu stranke dogovoren za 22. srpnja u Zagrebu
15. srpnja 2019. u 13:12 60 komentara 7680 prikaza
Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kao i na nizu drugih stranaka, europski izbori i neosvajanje mandata, po svemu sudeći, unose razdor i u Neovisne za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Budući da službeno postoji dvije godine, stranka je dužna organizirati Sabor stranke, koji je na Predsjedništvu stranke dogovoren za 22. srpnja u Zagrebu.

Bruna Esih Veliki obrat Bruna Esih glasanjem za Marića razljutila komentatore na Facebooku

Prema Statutu, pozivi se moraju poslati osam dana prije Sabora, pa je dvotrećinska većina u Predsjedništvu stranke donijela odluku da se pošalju pozivi za Zagreb, kako je dogovoreno, kažu nam članovi Predsjedništva, te dodaju kako Esih to nije željela potpisati, već je sama, s nepoznate gmail adrese, paralelno poslala pozive za Zadar.

– U subotu je poslan poziv svima, svim županijskim organizacijama koje same odabiru delegate. Sve je odrađeno sukladno Statutu stranke. Ja ne znam tko bi zvao ljude u Zagreb, ovaj poziv upućen za Zadar jedini je poziv koji je poslan, ja predstavljam i zastupam stranku i znam da nije bilo nikakvog poziva za Zagreb – kazala nam je  predsjednica stranke Bruna Esih.

Zlatko Hasanbegović VIDITE LI SLIČNOST? Hasanbegović: Milanović nam je ukrao vizualni identitet

Zlatko Hasanbegović kaže nam da je Sabor stranke 22. srpnja u Zagrebu te da nije bilo govora o Zadru.

– Jednoglasna je odluka Predsjedništva stranke da se Sabor održava u Zagrebu, a pozivi se po Statutu šalju osam dana prije Sabora, i poslani su. Statutom je propisano da sve odluke donosi Predsjedništvo stranke dvotrećinskom većinom i time bih završio – poručio nam je Hasanbegović.

Orešković i Hasanbegović 'U Zagrebu imamo na desetke Ovčara' Žestok sukob Hasanbegovića i Orešković oko pobjede nad fašizmom

Inače, već neko vrijeme kruži priča da je došlo do raskola između Esih i Hasanbegovića, o čemu ni jedno ne želi ništa govoriti. Različite priče oko lokacije izborne skupštine svakako sad idu u korist tezama o raskolu i navodnom planu aktualne predsjednice Esih, ali i političkog tajnika i glasnogovornika stranke Hasanbegovića, da se na unutarstranačkim izborima izbore da vode stranku.

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • Brandfackel2:

    Prije izbora ste ignorirali NHR i promovirali jugokomunističke partijice. Kada ovjavite nešto o njima to je uvijek u cilju ocrnjivanja. I ova vijest je laž kao i većina onoga što izdajnički mediji objavljuju o prohrvatskim političarima.

  • BDD:

    Što više pišete laži, ovaj dvojac mi je miliji i draži.

  • Deleted user:

    domoljublje je za desničare samo paravan...