Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hloverka Novak-Srzić o otkazu: Nemam što reći

Elizabeta Gojan nije se javljala na pozive i poruke
12. ožujka 2015. u 18:29 82 komentara 28554 prikaza
Hloverka
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Mogu samo potvrditi da je sindikat od glavnog ravnatelja HRT-a dobio zahtjev za očitovanje o redovnim otkazima Elizabeti Gojan i Hloverki Novak-Srzić – kazala je to danas predsjednica Sindikata novinara i medijskih radnika HRT-a Sanja Šegedin Miriovsky dodavši da sindikat sada ima osam dana kako bi se očitovao o odluci.

No, kako su Sindikat i Ogranak HND-a na HTV-u već prije nekoliko dana na sastanku od glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana zatražili da obustavi ovu odluku, današnji događaj svi tumače samo kao ispunjavanje forme te se već sada može reći da je dvjema kolegicama s HTV-a presuđeno, i to otkazima.

Lažne diplome

– Nemam što reći. Kod liječnika sam – samo nam je kratko uzvratila Hloverka Novak-Srzić kada smo potražili njezin komentar, a Elizabeta Gojan nije se javljala na pozive i poruke.

Iz glasnogovorničke službe HRT-a samo nam je poručeno da ništa ne mogu komentirati jer je sve stvar interne procedure.

Podsjećamo, kolegice Novak-Srzić i Gojan bez radnog mjesta na Prisavlju ostat će zato što su u javnosti istupale bez odobrenja nadređenih, a njihova istupanja ticala su se emisije “Inauguracija” koju je vodila Elizabeta Gojan. Kako doznajemo, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Ogranak HND-a sutra će vrlo oštro reagirati kako bi se dokinule stavke etičkog kodeksa kojima se, kažu kolege, provodi teror nad slobodom govora.

K tome, već sada se doznaje da je za ponedjeljak u 10 sati na temu odredaba prisavskog kodeksa i najnovijih otkaza, zakazan skup novinara i sindikata, a istog dana u podne kolege s HRT-a održat će i novinarsku konferenciju u HND-u.

Osim vijesti o otkazima dvjema novinarkama i urednicama u Informativnom programu HTV-a, danas se doznalo da je nedavno otkaze na HRT-u dobilo još troje zaposlenika jer je otkriveno da su imali lažne diplome. Naime, kako nam je u ovom slučaju potvrđeno u glasnogovorničkoj službi, HRT je dao na provjeru diplome svih 3000 prisavskih zaposlenika i među njima su otkrivene samo tri lažne. Onima kod kojih je utvrđena lažna diploma dan je otkaz. Zasad se još nije doznalo o kome je točno riječ i gdje je tih troje radilo.

Razriješen Nadzorni odbor

Da aktualna prisavska priča bude još dramatičnija, potrudio se i Nadzorni odbor HRT-a jer su tri njegova člana ovih dana podnijela ostavke (Viktor Gotovac, Mate Radeljić i Svetozar Sarkanjac) pa je prisavski NO spao na samo dva člana (Dražen Rajković i Mario Raguž). Stoga je saborski Odbor za medije danas razriješio cijeli Nadzorni odbor HRT-a, a o toj će se odluci Odbora danas glasovati u Saboru. Potvrdi li Sabor tu odluku, raspisat će se novi natječaj za članove HRT-ova Nadzornog odbora.

>> Emisija Elizabete Gojan najgledanija i najkritiziranija

>> Elizabeta Gojan: Tužit ću portale, Hloverku, Helenu Krmpotić, HRT i Ivana Jabuku

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
 • Avatar KAPELSKI
  KAPELSKI:

  Lustracija, jedi način da se oslobodimo nemoralnih mediokriteta i da novce umjesto - niš koristi- udrugama koje vode senilni komunistički fosili usmjerimo na školovanje mladih ljudi.

 • Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
  mrtvu majku komunističkuu usta:

  otkazi novinarima.....politička hapšenja.....batinaši na ranjene vojnike......zatvori za slobodu govara......strah.....šta još ide ? naručena ubojstva?

 • Avatar KAPELSKI
  KAPELSKI:

  Goran Titijević Radman, Predsjednik SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije), pametnom dosta.