Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička atrakcija

Hibridom čamca i zmaja za tri sata doletjeli iz Venecije do Paga

Ivan Šuker
Anto Magzan
25.10.2012.
u 14:44

Tzv. leteći brod Ramphos osmišljen je kao turistička atrakcija za uživanje u panoramskim letovima iznad mora, rijeka i jezera

Tri sata trebala su Enosu Gaigli i Alessandru Pribacu da iz Venecije stignu najprije do Paga, a potom i u Biograd. I to ne avionom nego brodom, odnosno ultralakom letjelicom koja ima odlike i broda i hidroaviona. Iako je proizvedena još 1998. u Fontanafreddu pokraj Pordenonea, u talijanskoj pokrajini Friuli-Venezia Giulia, hrvatskoj javnosti prvi put se predstavlja na 14. Biograd Boat Showu koji je otvoren u četvrtak.

Tzv. leteći brod Ramphos osmišljen je kao turistička atrakcija za uživanje u panoramskim letovima iznad mora, rijeka i jezera. Može polijetati i slijetati i na kopno i na vodu, karakteriziraju ga jednostavnost upotrebe i ekonomičnost korištenja. U želji da obogatimo ponudu i produljimo sezonu, Hrvatska udruga kampova pozvala je vlasnike Ramphosa nadajući se da će atraktivna letjelica pobuditi zanimanje i želju domaćih turističkih djelatnika da je već u sljedećoj sezoni uvrste u svoju ponudu.

U svom četrnaestom izdanju Biograd Boat Show ponudit će sve vrste novih i rabljenih plovila, opreme i pratećih usluga. Organizatori, tvrtka Ilirija, u Marini Kornati očekuju 240 izlagača i 260 plovila od dva do 23 metra.Na sajmu će biti predstavljena i jedna od najprestižnijih jahti Wim van der valk Continental.

Tijekom sajma održat će se više stručnih skupova te nekoliko regata otvorenih za sve klase, a osim novosti iz nautike i nautičkog turizma, na Festivalu izvornosti moći će se degustirati i kupiti domaći proizvodi.

>>Osječani u čudu: Je li to bicikl? Nije. Orbitrek? Nije ni to

Komentara 4

Avatar MK
MK
15:29 25.10.2012.

...ako to pajdas Hajdas cuje, jos ce doci do ideje da ce graditi trajekte na paraglajderima umjesto Peljeskoga Mosta.

SE
sestrićna
15:45 25.10.2012.

superr

Avatar dragi Ivo
dragi Ivo
10:34 26.10.2012.

bila bi vijest,da nije viđeno još osamdesetih na splitskoj Rivi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije