Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hibridom čamca i zmaja za tri sata doletjeli iz Venecije do Paga

Tzv. leteći brod Ramphos osmišljen je kao turistička atrakcija za uživanje u panoramskim letovima iznad mora, rijeka i jezera
25. listopada 2012. u 14:44 4 komentara 6 prikaza
Ivan Šuker
Foto: Anto Magzan

Tri sata trebala su Enosu Gaigli i Alessandru Pribacu da iz Venecije stignu najprije do Paga, a potom i u Biograd. I to ne avionom nego brodom, odnosno ultralakom letjelicom koja ima odlike i broda i hidroaviona. Iako je proizvedena još 1998. u Fontanafreddu pokraj Pordenonea, u talijanskoj pokrajini Friuli-Venezia Giulia, hrvatskoj javnosti prvi put se predstavlja na 14. Biograd Boat Showu koji je otvoren u četvrtak.

Tzv. leteći brod Ramphos osmišljen je kao turistička atrakcija za uživanje u panoramskim letovima iznad mora, rijeka i jezera. Može polijetati i slijetati i na kopno i na vodu, karakteriziraju ga jednostavnost upotrebe i ekonomičnost korištenja. U želji da obogatimo ponudu i produljimo sezonu, Hrvatska udruga kampova pozvala je vlasnike Ramphosa nadajući se da će atraktivna letjelica pobuditi zanimanje i želju domaćih turističkih djelatnika da je već u sljedećoj sezoni uvrste u svoju ponudu.

U svom četrnaestom izdanju Biograd Boat Show ponudit će sve vrste novih i rabljenih plovila, opreme i pratećih usluga. Organizatori, tvrtka Ilirija, u Marini Kornati očekuju 240 izlagača i 260 plovila od dva do 23 metra.Na sajmu će biti predstavljena i jedna od najprestižnijih jahti Wim van der valk Continental.

Tijekom sajma održat će se više stručnih skupova te nekoliko regata otvorenih za sve klase, a osim novosti iz nautike i nautičkog turizma, na Festivalu izvornosti moći će se degustirati i kupiti domaći proizvodi.

>>Osječani u čudu: Je li to bicikl? Nije. Orbitrek? Nije ni to

VARANJE GRAĐANA
Pozivaju građane na oprez: Ako primijetite da vam dolaze ovakvi ugovori, javite se policiji
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati
  • Avatar MK
    MK:

    ...ako to pajdas Hajdas cuje, jos ce doci do ideje da ce graditi trajekte na paraglajderima umjesto Peljeskoga Mosta.

  • Avatar dragi Ivo
    dragi Ivo:

    bila bi vijest,da nije viđeno još osamdesetih na splitskoj Rivi...