Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HHO nagradu Miko Tripalo dodjeljuje Josipu Leki

Nagradu „Miko Tripalo“ HHO svake godine dodjeljuje u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca državnim dužnosnicima i predstavnicima lokalne samouprave i političarima za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava
07. prosinca 2015. u 14:34 7 komentara 407 prikaza
Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) objavio je da je  odlučio ovogodišnju nagradu „Miko Tripalo“ dodijeliti dosadašnjem predsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki

Nagradu „Miko Tripalo“ HHO svake godine dodjeljuje u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca državnim dužnosnicima i predstavnicima lokalne samouprave i političarima za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava koji nadilazi profesionalne obveze i uobičajene standarde.

Nagradu „Joško Kulušić“ za doprinos u zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja dodijeljuje se za prošlu godinu urednicima i uredništvima emisije „Pomorska večer“ Hrvatskog radija. Nagrade su dodjeljuju Hrvatskom radiju Pula i urednicima Dorini Tikvicki i Budimiru Žižoviću,  Hrvatskom radiju Rijeka i urednici Branki Malnar, Hrvatskom radiju Zadar i uredniku Gordanu Kurtoviću, Hrvatskom radiju Split i uredniku Jadranu Marinkoviću te Hrvatskom radiju Dubrovnik i  urednici Božici Đurđević.

Nagradu  „Sulejman Mašović-Jovan Nikolić-Luka Vincetić“ za doprinos u promicanju međureligijskog dijaloga, ekumenizma i vjerske tolerancije u Hrvatskoj dodjeljuje se ocu Antunu Cveku, poznatom „isusovcu na biciklu“, utemeljitelju udruge „Kap dobrote“ i udruzi „Kap dobrote“.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti 8. prosinca 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koja će na svečanosti govoriti o svom viđenju ljudskih prava u Hrvatskoj u međunarodnom kontekstu.

Hrvatskom helsinškom odboru pritom će biti uručena Povelja Republike Hrvatske, dok će predsjedniku te organizacije za ljudska prava Ivanu Zvonimiru Čičku biti uručeno odlikovanje Reda Stjepana Radića kojim će ga odlikovati predsjednica.

>> HHO: Formiranje Vlade ne bi trebalo svoditi na primitivno-vulgarnu trgovinu

Eurovision Song Contest 2021
ALBINA NIJE PROŠLA
'Nikad više ne gledam Euroviziju': Pogledajte burne reakcije hrvatskih tviteraša
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • barbaizamerike:

    prica se da je mika tripalo imo tajnika koji ga otkucavo beogradu I da je zbog toga mika tripalo skinut a da je taj isti tajnik otkucavo svog kuma veselicu pa je veselica zavrsio u zatvoru a pislije hrvatskoga proljeca ... prikaži još! tajnik I dalje drmo a svi znamo ko je bio taj tajnik otac jednog naseg politicara

  • goran2hr:

    Čemu se HHO-u dodjeljuje "Povelja Republike Hrvatske"? Pa oni su kada se sudilo hrvatskim generalima u Hagu slali lažne (prenapuhane) brojeve žrtava tzv. SAO Krajine. Čičak je (između ostalog) branio Beograđanku koja je nosila četničku šajkaču na proslavi u Jadovnu.... ... prikaži još! Prikladnija bi bila odluka o ukidanju svih državnih sredstava koja im se dodjeljuju.

  • Deleted user:

    Bivši pravobranitelj samoupravljanja pokrio se demokratskim pkaštem i dobio...gle nagradu Miko Tripalo.