Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijesna borba četvorice predsjedničkih kandidata za ulazak u drugi krug

Hebrang i Primorac u stopu prate nezavisne Bandića i Vidoševića

hebrang_primorac
10.12.2009.
u 00:20

Mnogo je zanimljivija bitka za drugo mjesto u drugom krugu. Nezavisni dvojac Milan Bandić i Nadan Vidošević za to ima podjednake šanse

Ivo Josipović s oko 30 posto podrške građana jedini je siguran predsjednički kandidat u drugom krugu, pokazuju ankete izbornih stožera Andrije Hebranga, Ive Josipovića i Dragana Primorca. Sve tri ankete kandidatu SDP-a daju golemu prednost pred ostalim kandidatima, međutim, daleko od onoga što je potrebno da bi se pitanje trećeg hrvatskog predsjednika riješilo u prvom krugu.

Mnogo je zanimljivija bitka za drugo mjesto u drugom krugu. Nezavisni dvojac Milan Bandić i Nadan Vidošević za to ima podjednake šanse: rejtinzi im se kreću od 12 do 15 posto, ovisno o anketi, iako je Bandić u minimalnoj prednosti. Iz utrke za drugi krug nikako ne treba isključiti ni HDZ-ova kandidata Andriju Hebranga te nezavisnog Dragana Primorca koji hvataju korak s Bandićem i Vidoševićem. I Hebrang i Primorac vrte se oko deset posto.

Međutim, HDZ-ovi kandidati u anketama uvijek imaju nešto lošiji rezultat od onoga na biralištima pa Hebranga ne treba otpisati. Iako podijeljeno na tri kandidata, stranačko biračko tijelo dobro je istrenirano i vrlo poslušno pa, unatoč predviđanjima iz izbornih anketa, na biralištima Hebrang ima nešto veće šanse od druge dvojice kandidata koji su donedavno bili stranački ljudi. Primorac je, s druge strane, u velikom naletu rasta popularnosti.

To je ponajprije posljedica televizijske reklamne kampanje. Posljednjih je dana nemoguće pogledati film ili seriju na bilo kojoj televiziji, a da u fokus ne “zaluta” barem jedna Primorčeva predizborna poruka. U srazu “HDZ-ovih” kandidata moglo bi presuditi uključivanje Jadranke Kosor u kampanju Andrije Hebranga prije nekoliko dana. Ostali kandidati, prema anketama, nemaju izgleda za prolazak u drugi krug.

Komentara 80

PR
PrincessJackie
00:45 10.12.2009.

Primorac je jedini pravi kandidat - čestit, pošten i čista obraza. , Hrvatska ga prepoznala kao jedinog i pravog kandidata i Josipovića pobjeđuje u drugom krugu! Mijenjat ćemo Hrvatsku zajedno!

ZL
zlatka
01:01 10.12.2009.

Bogu hvala na interentu pa prava informacija uprkos opstruiranju u drugim medijima dođe do građana, zahvaljujući podatcima na interentu sigurno znamo da Mirek vodi, kada bismo se oslonili na ankete PR agencija birali bismo od dva zla manje.

BT
bili-tartuf
00:35 10.12.2009.

\"malo morgen\" i vasé Ankete,..po mojima i po VL- vodi Mirek Tudjman 51% ,..a Njonjo-Josipovic´jedva 4,3%...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije