Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heather Heyer

Posljednja poruka žrtve iz Charlottesvillea: 'Ako niste ogorčeni...'

Heather Heyer
Foto: Reuters/PIXSELL
14.08.2017.
u 12:04

Ako niste ogorčeni, niste obraćali pozornost – kratko je još prošle godine napisala tragično stradala 32-godišnjakinja i poslala jasnu poruku svima

Heather Heyer (32) poginula je u Charlottesvilleu u američkoj Virginiji jer je prosvjedovala protiv ekstremnih nacionalista koji su planirali ukloniti kip južnjačkog generala Roberta E. Leeja.

Mlada žena poginula je kada se u skupinu prosvjednika automobilom zabio James Fields Jr. koji je bio zaluđen nacistima i Adolfom Hitlerom. 

Heather Heyer
1/21

Heather Heyer radila je u jednoj pravnoj tvrtki u Virginiji te se cijeli život borila za građanska prava

Njezina posljednja poruka koju je napisala na Facebooku širi se tom društvenom mrežom njoj u čast. 

– Ako niste ogorčeni, niste obraćali pozornost – kratko je još prošle godine napisala tragično stradala 32-godišnjakinja, a tom je porukom najbolje opisala ono za što se borila. 

– Znao sam nekada doći u njezin ured i vidio sam suze u njezinim očima jer su je boljeli komentari protiv muslimana. Ona je bila vrlo jaka i samouvjerena žena koja je svima dala do znanja da je zanima samo jednakost – rekao je njezin kolega s posla Alfred Wilson, piše Independent

Heather Heyer pružala je pravnu pomoć ljudima kojima je prijetila deložacija iz domova, oduzimanje automobila i onima koji su trebali pomoć oko plaćanja zdravstvenih računa. 

Komentara 77

DU
Deleted user
12:38 14.08.2017.

žena je profesionalni demonstrant i plaćena da dođe u Charlottesvill, a sad što su stvari krenule pogrešno za nju....događa se....

DU
Deleted user
12:40 14.08.2017.

Ogorčeni smo antifa smradom koji se širi po cijelom planetu

PP
pp
13:22 14.08.2017.

"Znao sam nekada doći u njezin ured i vidio sam suze u njezinim očima jer su je boljeli komentari protiv muslimana." Glupa žena. Inače ovo je simptom feminizacije društva. Na ti smo sa muškim negativnostima koje su dovele do 2. svjetskog rata pa nam se učinilo pametnim sav taj testosteron razblažiti estrogenom. I zadnjih 70 godina sam se čini pametnim gurati žene u društvu. Pošteno. No to ima i svoje nedostatke. Žene nikad u ljudskoj povijesti ni u jednom trenutku u niti jednom društvu nisu bile zadužene za obranu društva. Nikad. Nigdje. Žene to ne znaju raditi. I sad žene prenose svoju žensku logiku na društvo. A to je samoprijezir, sumnja i mišljenje ja sam kriva, odnosno ako ja budem dobra on me neće tući. Krivo. Znači feminizacija društva je proizvela skretanje u lijevo i mišljenje da smo nekako mi krivi, a ne muslimanski teroristi koji ubijaju ljude. Krivi smo mi jer ih je naše ponašanje natjeralo da se raznesu bombom i ubiju 12 godišnje djevojčice na koncertu. Da samo mi nismo rekli koju ružnu riječ protiv muslimana. Krivo. Krivi su oni. Inače ovo je slika onoga što neki psiholozi na Zapadu nazivaju kako bi izgledao ženski totalitarizam. Kako bi izgledalo društvo kada bi žene imale moć nametnuti svoju volju. Mama Grizli koja brani svoju mladunčad. E za ovu žensku glavu njezina mladunčad su bili muslimani i jako ju je boljelo kad su zli "desničari" napisali koju ružnu riječ protiv njih. I plakala je. I plakala. I sad ajmo ju mi kao društvo ustješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije