Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK ŽUPANJE

HDZ vrbuje Damira Juzbašića uoči izbora? Otkrio nam je pozadinu susreta s ministrom Piletićem

Damir Juzbašić
Foto: Branimir Bradarić
1/4
21.03.2024.
u 19:51

Gradonačelnik Županje bivši je član HDZ-a i ravnatelj Robnih zaliha, a stranku je napustio zbog neslaganja s bivšim vodstvom

Tijekom svojeg današnjeg posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, za koju se govori da je jedna od “tvrđava” HDZ-a, ministar Marin Piletić, koji je i nositelj liste HDZ-a za 5. izbornu jedinicu, posjetio je i Županju, gdje se susreo s gradonačelnikom Županje Damirom Juzbašićem. Kako bi na ovim izborima svaki glas mogao biti presudan, taj susret smatra se pokušajem da se osigura Juzbašićeva izborna podrška tijekom sljedećih parlamentarnih izbora. Podsjećamo kako je Juzbašić sve do prošlih lokalnih izbora bio član HDZ-a i ravnatelj Robnih zaliha, a prije toga pomoćnik ministra gospodarstva.

Prije samih izbora istupio je iz HDZ-a, zajedno s dobrim dijelom članova stranke iz Županje, te potom uvjerljivo pobijedio na lokalnim izborima. Govoreći o ovim nagađanjima, Juzbašić je za Večernji list rekao da nije član HDZ-a, ali ni Domovinskog pokreta, kako se govori, te da za sada ne planira izlaziti na parlamentarne izbore.

– Susret s ministrom Piletićem i gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem običan je susret nekadašnjih stranačkih prijatelja. Ministar je dolazio u službeni posjet Županji i normalno je da ga primim kao gradonačelnik, a Bosančić je u Županji vrlo često i mogu reći da dobro surađujemo – rekao je Juzbašić.

I dok on sam nije želio komentirati ima li plan vraćati se u HDZ, njegovi prijatelji kažu da je teško očekivati njegov povratak u HDZ te da će on gotovo sigurno i dalje ostati neovisan kandidat. Objašnjavaju da je razlog tome i pitanje kako bi Juzbašić dalje funkcionirao u stranci s obzirom na to da su dio stranke i dalje mnogi od onih koji su bili protiv njega kada je napuštao stranku i koji su radili direktno protiv njega. Ipak, mišljenja su i da će kod Juzbašića vrlo vjerojatno prevladati nekadašnje članstvo u HDZ-u kao i prijateljstvo s nekadašnjim članovima stranke.

>> FOTO Održan 20. Opći sabor HDZ-a: Na motivacijskom saboru bili Karamarko, Glogoški, Đapić...

Damir Juzbašić
1/57

Za komentar smo pitali i Bosančića, koji je odnedavno v. d. predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, koji je samo kratko rekao da on i Juzbašić imaju prijateljske odnose te da on često dolazi u Županju, u kojoj je uvijek jako dobro primljen.

POVEZANI ČLANCI:

Međutim, gradonačelnik Županje nije jedini s kojim bi Piletić i Juzbašić mogli obaviti razgovore kako bi osigurali podršku i glasove uoči izbora. Tijekom proteklih godina HDZ je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostao bez vlasti ne samo u Županji nego i u nizu općina čiji su čelnici napustili stranku iz raznih razloga. Govoreći o tome, neki to nazivaju i “silovanjem” tadašnjeg vodstva stranke u županiji što je rezultiralo njihovim izlaskom iz stranke, a odmah potom i gubitkom vlasti u nizu općina. Rezultat toga je da su u više općina na vlasti neovisni kandidati koji su nekada bili članovi HDZ-a i koji su po mnogočemu bliži HDZ-u nego ostalim političkim opcijama.

Ključne riječi

Komentara 3

NK
Najam krova
20:09 21.03.2024.

Čovjek je istupio iz stranke HDZ i uvjerljivo pobijedio... to je dovoljno, ne treba komentar.

OV
ovcalila
21:41 21.03.2024.

Budi ko Banožić bosanac i niko ti nemože ništa

DU
Deleted user
07:33 22.03.2024.

Vijetnam je uz vas!Do pobijede!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije