Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

HDZ-ovci: Smijenite što prije SDP-ove direktore, stalno zapošljavaju svoje ljude

hdz
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
07.11.2016.
u 23:00

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a o stanju u Bosni i Hercegovini, nakon uhićenja 10 Hrvata bivših pripadnika HVO-a, izvijestio Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH

Iako bi na ovotjednoj sjednici Vlade trebali biti imenovani i prvi državni tajnici, na sjednici Predsjedništva HDZ-a nisu iznesena njihova imena jer još traju lobiranja županijskih organizacija da proguraju "svoje ljude". Na Predsjedništvu je rečeno, prenose nam izvori, da je 150 kandidata za državne tajnike i da vodstvo stranke moli za još strpljenja.

Nakon sjednice Predsjedništva pojedini šefovi županijskih organizacija o temi državnih tajnika još su obavljali razgovore s glavnim tajnikom Gordanom Jandrokovićem. Namjera je da u ministarstvima budu zastupljeni državni tajnici iz onih regija koje u Vladi nisu zastupljene. Uoči lokalnih izbora vrh stranke kani obići i sve organizacije na terenu, a članovi Predsjedništva upozorili su vodstvo da HDZ što prije mora provesti promjene u državnim tvrtkama i ustanovama jer tvrde da vodstva tih poduzeća i ustanova, koja su još kadar bivše SDP-ove Vlade, neprestano zapošljavaju svoje ljude. Da su suočeni s takvom situacijom na terenu, tvrdi više šefova HDZ-ovih županijskih organizacija.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a o stanju u Bosni i Hercegovini, nakon uhićenja 10 Hrvata bivših pripadnika HVO-a, izvijestio Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH.

Izvori iz Predsjedništva kažu kako je Čović govorio o situaciju koju "ionako svi znamo posljednjih 15 godina". Plenković je nakon stranačkih sastanaka najavio da je namjera osnažiti pravni okvir suradnje između Hrvatske i BiH, kada je riječ o pravosudnim i diplomatskim stvarima, kako bi se ubuduće ovakve situacije prevenirale.

– Na tom tragu su angažirani i članovi Vlade i odluke koje ćemo donijeti bit će u tom smjeru – poručio je Plenković. Ponovio je da je na prošloj sjednici Vlade dao nalog ministrima i službama da se prikupe sve informacije koje se tiču eventualnih drugih istraga ili procesa, kada analize budu gotove, o njima će se izvijestiti javnost.

–  Vlada je odlučna dati punu potporu – pravnu, konzularnu pa i financijsku – desetorici ljudi koji su u pritvoru. Čović je poručio da način privođenja kao i tajming trebao poslati poruku premijeru Plenkoviću koji je tijekom posjeta BiH, osim poruka o pomoći BiH na europskom putu, dogovorio i zajedničku sjednicu Vlade RH i Vijeća ministara BiH.

– Naš cilj je kroz odvjetničke timove omogućiti da se uhićeni pripadnici HVO-a brane sa slobode – rekao je Čović.

>> Čović i Plenković nakon sastanka: Selektivni pristup nije prihvatljiv

>> Petrov i Čović razgovarali o uhićenjima pripadnika HVO-a u Orašju

Komentara 42

BE
berogrga
23:22 07.11.2016.

Lutrija, apis, HEP, državni zavod za statistiku, Hrvatske šume, vode još stotine institucija i agencija vode članovi sdp-a i hns-a.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:25 07.11.2016.

Dajte molim vas pa niste u stanju ukinut ni jedan jedini parafiskalni namet van pameti a pričate o poštenju, zašto, pa zato šta vam je barem jedan član obitelji zapošljen u jednoj takvoj ustanovi, živite od laži, al vjerujte mi još malo pa nestalo.

Avatar Oneill
Oneill
23:33 07.11.2016.

Pitam se gledam li neki nepoznati film .Ovo je užas što se kod nas dešava.Ništo od ovih neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije