Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na htv

HDZ: Nastavlja li se progon svih koji misle hrvatski?

Tomislav Karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
07.01.2013.
u 22:29

HDZ je u priopćenju "brzo i trajno" uklanjanje emisije "Slika Hrvatske" iz programa HTV-a nazvao najnovijim dokazom cenzure na javnoj televiziji.

HDZ je u priopćenju "brzo i trajno" uklanjanje emisije "Slika Hrvatske" iz programa HTV-a nazvao najnovijim dokazom cenzure na javnoj televiziji.

"Hrvatska demokratska zajednica nema se namjeru miješati u uređivačku politiku HRT-a, ali se oštro protivi svakom jednoumlju, a posebno javnog servisa kojeg financiraju hrvatski građani", stoji u priopćenju HDZ-a koji je na ovu odluku HRT-a reagirao četiri dana nakon što je emisija skinuta s programa.

Želi se izgraditi televizija koja neće biti ni javna niti hrvatska

Navode da je emisija skinuta "samo zato što se urednica Karolina Vidović Krišto usudila iznijeti stavove od kojih se HRT poslije emitiranja ogradio priopćenjem". Iz HDZ-a upozoravaju da najveći dio hrvatske javnosti nije upoznat sa sadržajem emisije koja se emitirala pod naslovom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja", jer je ona emitirana samo preko satelita. Smatraju da je domaćem gledateljstvo uskraćeno i pravo da doznaju zašto je emisija cenzurirana.

"Opravdana je i sumnja da je žurno brisanje ove emisije, kao i marginalizacija ostalih namijenjenih dijaspori, jasna poruka našem iseljeništvu da teme o njihovom životu nisu dobro došle na Hrvatskoj televiziji, što je inače i u suprotnosti sa ugovorom kojeg HRT ima sa hrvatskom Vladom o obvezi proizvodnje programa za Hrvate u dijaspori", pišu iz HDZ-a.

Iz najveće oporbene stranke smatraju da se novcem poreznih obveznika želi izgraditi "televizija na kojoj neće biti dopušteno drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće nomenklature koja više neće biti ni javna, ni hrvatska".

Hoće li biti nastavljen progon svih koji misle hrvatski?

"Hoće li nakon smjene više od 40 urednika na svim razinama i najavljenog kažnjavanja Karoline Vidović Krišto na Hrvatskoj televiziji biti nastavljen progon svih koji misle hrvatski", pitaju se iz HDZ-a koja napominje da će uvijek podržavati javnu televiziju "koja će zastupati interese cjelokupne javnosti i svih vjerskih zajednica, stajati u obrani ljudskih prava, jamčiti slobodu govora te dopuštati i drugačija mišljenja". "Sve suprotno podsjeća na neka prošla totalitarna vremena za koja smo mislili da su daleko iza nas", zaključuju iz HDZ-a.

Podsjetimo prošlog tjedna je glavni urednik HTV-a Dean Šoša skinuo s programa emisiju "Slika Hrvatske" nakon što je urednica Karolina Vidović Krišto u njoj pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom su prikazani i isječci iz kontroverznog filma “The Kinsey Syndrome” u kojem Christian J. Pinto, autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya. Urednica je od Vijeća HRT-a zatražila da se emisija stavi na program HRT-a 4.

>>Emisija 'Slika Hrvatske' naglo skinuta s programa HRT-a

>>Na fejsu osnovali grupu podrške za urednicu Karolinu Vidović Krišto

>>HRT se ispričao zbog emisije o spolnom odgoju i okrivio urednicu

Komentara 88

AA
aabbcc
08:15 08.01.2013.

. HDZ: Nastavlja li se progon svih koji misle hrvatski? ____Tako nekako i Sanader razmislja .

OB
-obrisani-
08:16 08.01.2013.

zašto me to podseća na ove moje radikale ? kad ne znaju šta će....oni se vade na ugroženo srpstvo...

LA
Lavica7
06:32 08.01.2013.

Sto ono kazu, koliko je oni milijardi eura izvuceno iz zemlje??? Mislite vi svjetski (za sebe), a ne hrvatski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije