Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog skandala

Emisija 'Slika Hrvatske' naglo skinuta s programa HRT-a

slike hrvatske
Screenshot HRT
03.01.2013.
u 17:10

Urednica emisije Karolina Vidović Krišto zatražila je objašnjenje i povratak emisije u program HRT 4.

Skandal s emisijom “Slika Hrvatske”, koja se bavila tematikom zdravstvenog odgoja u školama, dobio je i svoj epilog. Odlukom glavnog urednika Deana Šoše emisija je skinuta s programa, potvrdila nam je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

Podsjetimo, urednica Karolina Vidović Krišto u emisiji je pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom su prikazani i isječci iz kontroverznog filma “The Kinsey Syndrome” u kojem Christian J. Pinto, autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya.

I dok je podrška autorici na društvenim mrežama rasla iz sata u sat, pa su je istomišljenici proglasili i "braniteljicom katoličanstva", HRT se gledateljima ispričao i najavio “oštre mjere”. Istodobno, urednica Vidović Krišto danas je uputila pismo članovima Vijeća HRT-a: “Molim da mi se kaže gdje sam i kako pogriješila. Tražim da emisija, sukladno podršci ravnatelja Radmana, bude integrirana u program HRT 4”.

>>Na fejsu osnovali grupu podrške za urednicu Karolinu Vidović Krišto

>>HRT se ispričao zbog emisije o spolnom odgoju i okrivio urednicu

Komentara 601

HR
hrza
17:13 03.01.2013.

Staljinističke čistke!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:16 03.01.2013.

Vrati se svom kamenu i tamp prosipaj klerofasisticku propagandu.

AR
arutokingtomi
18:08 03.01.2013.

SDP=Sime Dubaića Podanici i/ili =Sorošovog Društva Plaćenici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije