Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavili sankcije

HRT se ispričao zbog emisije o spolnom odgoju i okrivio urednicu

slike hrvatske
Foto: Screenshot HRT
1/3
30.12.2012.
u 10:54

Urednica Vidović Krišto pročitala je pismo gledatelja Žarka koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom su prikazani isječci iz filma ''The Kinsey Syndrome''

Protiv Karoline Vidović Krišto, urednice HTV-ove emisije Slika Hrvatske u kojoj je obrađena tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav, bit će poduzete oštre mjere. Potvrdila je to glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc koja je ujedno svim gledateljima uputila ispriku zbog stavova iznesenih u posljednjoj epizodi koja je pod nazivom ''Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?'' emitirana u subotu navečer.

U nizu izjava sugovornika započetih isticanjem dijela božićne poruke kardinala Josipa Bozanića koja govori da ''politička vlast koja, zanemarujući temeljne antropološke istine, pokušava riješiti društvene probleme, neophodno dovodi do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku'', Vidović Krišto pročitala je i pismo gledatelja Žarka koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom je uslijedilo i prikazivanje pojedinih isječaka iz po nekima kontroverznog filma'' The Kinsey Syndrome'' u kojem autor Christian J. Pinto nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya. Pinto u filmu iznosi niz tvrdnji poput one da je seksualnu revoluciju potaknuo znanstveni rad seksualnog psihopata koji je surađivao s nacističkim pedofilom te ga poticao na silovanja i moguća ubojstva djevojčica.

- HRT se ispričava gledateljima emisije Slika Hrvatske (koja se emitira za iseljenike) na jučerašnjoj emisiji urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto. Ističemo kako stavovi izneseni u emisiji nisu stavovi HRT-a. Zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja, HRT će poduzeti oštre mjere - navedeno je u priopćenju te televizijske kuće.

>>Premijeru, spolni odgoj pitanje je svjetonazora a ne higijene!

Komentara 137

Avatar abakus
abakus
15:34 30.12.2012.

@mravac8 Kardinal Bozanić je uljudan čovjek i zna što je kulturno ponašanje. Ako je već Milanović odlučio doći na misu, ne bi bilo lijepo otjerati ga. Pored toga, s obzirom na to da je Jovanovića četiri puta pozivao na dijalogg o ovom programu, na što se neodgojeni Jovanović potpuno oglušio, zaključio je da je to prilika da Milanović barem tako, s oltara, čuje stav Crkve o ovom programu.

Avatar maraaa
maraaa
14:40 30.12.2012.

svaka čast Krišto.

RA
ralvery
14:04 01.01.2013.

Bit će smjena na HRT-u! To se vidi i iz aviona. Ali tako i treba biti. Zašto pustiti neprijatelje da vode taj servis koji bi trebao služiti građanima? Tako da se dragi naši drugovi pripremite na lepršanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije