Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ-ov zastupnik objasnio zašto je vikao nakon Pupovčeva govora

Ćelić optužuje Novosti za govor mržnje i vrijeđanje osjećaja vjernika te kaže da "ne može i neće tolerirati" financiranje Novosti iz državnog proračuna
23. ožujka 2018. u 13:49 92 komentara 22742 prikaza
Ivan Ćelić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Ćelić objasnio je zašto je burno reagirao na današnje izlaganje SDSS-ova zastupnika Milorada Pupovca, kojeg optužuje za nametanje stavova, a časopis Novosti za govor mržnje.

Gordan Jandroković Burno u Saboru Jandroković se izderao na stranačkog kolegu: 'Kakvo je to ponašanje?'

– Što je ovo, sram vas bilo! Je li ovo demokracija? – zaderao se Ćelić nakon Pupovčeva izlaganja, zbog čega ga je glasno opomenuo predsjednik Sabora i stranački kolega Gordan Jandroković. Pupovac je u svom izlaganju upozorio da dio zastupnika prima poruke pritiska i prijetnji zbog njihova opredjeljenja oko Istanbulske konvencije.

Ćelić je u objavi na Facebooku pod naslovom "Ne dirajte u naše svetinje" poslije rekao kako je Pupovac pokušao "dati pouku o tome kako se Crkva ne smije miješati u politiku".

– Bilo je razdoblja kada je Crkva dominirala nad politikom, ali i onih kada je politika (kralj) dominirala nad Crkvom. Ta su vremena iza nas. Ona nisu bila dobra. No, Crkva ima svoje poslanje i danas i s pravom poziva vjernike da slijede socijalni i moralni crkveni nauk – kaže Ćelić. Dodaje kako je više puta javno isticao da želi živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se svi ugodno osjećati bez obzira na vjersku, nacionalnu, seksualnu ili bilo koju drugu pripadnost te da će prvi stati u zaštitu manjina, ali napominje kako ne pristaje na nametanje "tuđih" stavova kao jedino ispravnih, što je, smatra Ćelić, danas proklamirao Pupovac.

Ćelić je također objavio naslovnicu Novosti, koje izdaje SNV, čiji je Pupovac predsjednik. Na naslovnici su fotografije istaknutih protivnika Istanbulske konvencije, uključujući Željku Markić, Josipa Bozanića i Davora Ivu Stiera, uz naslov "Rod luđaka". Ćelić optužuje Novosti za govor mržnje i vrijeđanje osjećaja vjernika te kaže da "ne može i neće tolerirati" financiranje Novosti iz državnog proračuna.

Ivan Ćelić
1 / 5
Istanbulska konvencija
Stevo Culej 'Napadnuta vjera' Culej protiv Konvencije: 'Sve sam naučio kod kuće i od hrvatske katoličke vjere' Božidar Kalmeta Raspušten ogranak Kalmeta odgovorio Krpini: Nema govora da se pismo odnosilo na Konvenciju Kolinda Grabar Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Predsjednica konačno iznijela stav o Istanbulskoj konvenciji
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Avatar alien79
  alien79:

  Koga? Pupovac je institucija jača i od premijera, vlade ili predsjednika. Da li tko primjećuje usplahirenost i bojažljivost novinara kada se obraćaju Pupovcu? Nitko ga za ništa ne smije prozvati, jer odmah proziva za fašizam i cinka stranim veleposlanstvima i ... prikaži još! organizacijama. Pupovac je u poziciji da određuje tko će vladati državom i kakva će se ideologija provoditi. Takve ovlasti mu je predao doktor Ivo Sanader, i za to bi ga trebalo izložiti javnom sramoćenju i bičevanju, a ne radi pljački koje mu ne mogu dokazati.

 • bikica7:

  Pupovac radi što mu se dozvoli.Kada jedna vlada ovisi o nacionalnim manjinama ona radi protiv interesa domicilnog naroda.

 • branimir.bauer.9:

  Čestitam gospodine Čeliću !