Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Marić je uvjerio ostale članove NO-a HBOR-a da glasuju za kredit'

Ne biti na sjednici NO, a optuživati druge članove je, neću reći, degutantno, rekao je Branko Bačić (HDZ)
12. srpnja 2017. u 10:39 24 komentara 3017 prikaza
Ivana Ninčević Lesandrić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić i kriza Agrokora i dalje intrigiraju saborske zastupnike, pa su stanke u Saboru ponovno iskorištene kako bi se progovorilo o toj temi. Mostova Ivana Ninčević Lesandrić podsjetila je zastupnike da je danas na dnevnom redu Sabora rasprava o istražnom povjerenstvu za Agrokor te ustvrdila da će se sigurno o tome raspravljati u kasne noćne sate, što počinje biti praksa s važnim temama.

Božo Petrov BOŽO PETROV 'Plenković treba dati ostavku na mjesto predsjednika Vlade'

- Svi problemi Agrokora koji se zataškavaju izašli su u javnost. No vratimo se na HBOR-ov kredit Agrokoru. Unatoč mojim primjedbama i kritikama kako se dodjeljuju kredit, dogodila nam se cijela situacija oko Agrokora ni pola godine od kada je dodijeljen kredit. Kako je moguće da je stabilna tvrtka odjednom došla do toga da država mora reagirati po hitnom postupku? Tko je kriv za to i tko će odgovarati? - zanima Ninčević Lesandrić koja je uvjerena da je ministar Marić uvjerio ostale članove NO-a HBOR-a da glasuju za dodjeljivanje kredita Agrokorovim tvrtkama, iako se sam iz glasovanja izuzeo.

- Sve ukazuje da ministar ne može obnašati dužnost ministra financija, a premijer Plenković sve to pravda – zaključuje Mostova Ivana Ninčević Lesandrić.

Ivana Ninčević Lesandrić
1 / 26
Zagreb: Hrvatski sabor o izvješću o radu obaveznih mirovinskih fondova za 2016. godinu

HDZ-ov Branko Bačić kaže kako se kasno navečer vode rasprave u Saboru zbog stanki koje stalno traže oporbeni klubovi zastupnika.

- Što se tiče optužbi zašto je kredit HBOR-a odobren Agrokoru to bi trebalo postaviti pitanje svim članovima Nadzornog odbora. Ne biti na sjednici NO, a optuživati druge članove je, neću reći, degutantno. Bivši ministar i član NO-a ima naknadnu pamet da je prihvatio mišljenje stručnih službi i zato jer ga je nagovorio ministar Marić, apsolutno je neprihvatljivo. Ozbiljni bi se ljudi toga sramili reći, i to osoba koja je bila ministar u to vrijeme. Mi smo da se utvrdi istina, imamo saznanja da DORH provodi izvide i inzistiramo da se utvrdi svačija odgovornost – uzvraća Bačić.

SDP-ov Peđa Grbin stanku je iskoristio da bi progovorio o boravišnoj pristojbi.

- Država je već izvršila lani jedan atak povećanjem PDV-a, a sada planira još jedan - povećanjem boravišne pristojbe. Ona se povećava i više od pet puta na određene segmente charter plovidbe. A obična raste za 14 posto. Zašto? Zbog novih sredstava za turističku promociju i zato jer nije rasla godinama. No to ne drži vodu. Jer je iznos boravišne pristojbe naplaćen rastao za 20 milijuna kuna! - komentira Grbin te dodaje kako je prošle godine naplaćeno 406 milijuna od boravišne pristojbe. Traži da se razmotri prijedlog povećanja pristojbe, posebice kad se ove godine očekuje veći broj dolazaka i noćenja, pa bi zato i prihodi od pristojbi trebali rasti.

Andrej Plenković BRANI MINISTRA Plenković: Objavljeni dokumenti HBOR-a samo reciklaža priče od prije nekoliko mjeseci Božo Petrov i Zdravko Marić Božo Petrov optužuje: ‘Zdravko Marić ušao je u Vladu da bi pomogao Ivici Todoriću’ Sabor burno u Saboru Saborska oporba tvrdi da Vlada donosi 'lex Milas Klarić'
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • ljerka.p2911:

    Bistrooka lesandrić, još jedan prilog tezi; zašto je Hdz morao pregaziti ovaj truli most. Marić nagovorio dobrovića i ostalu most &co. Što su oni mentalni retardi ili nemaju poslovnu sposobnost, hihi. Lesandrićka pametna ko i maras i partija; samo je ... prikaži još! ministar Marić i ini Hdzovci " morao nešto, odnosno sve znati"?!? Milanović i torpedo 2× most nisu niti morali, niti moraju niti će morati o ičem ikad išta znati, a o čemu im i svjedoči slobodni pad potpore meďu narodom. Oni bi se i idućih 20 -100 godina zabavljali tračevima ki bi da bi bez pokrića i argumenata, ali i bez ikakve vizije. Samo takvom retorikom i dalje i pad vam se u ambis nastavlja i dalje. G. Marić je za cijelu most partija bulumentu lumen i rezultati su mu hay i unutar vlade, a zgubidani nek i dalje laju, karavana je na sreću po HRi dalje nezaustavljiva

  • Hrvatska:

    Dobro da vas nije nagovorio da skacete sa Mosta haha.. Podrska Maricu!

  • beki1:

    Molim te političke orjunaše samo da pročitaju komentare građana i sve će im biti jasno. Podrška Mariću.