Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedovoljna zaštita

Hakeri kompromitirali MasterCard i Visu, ukrali milijune podataka

'kredtine kartice, MasterCard'
''
31.03.2012.
u 10:10

Hakeri su provalili u Global Payments, tvrtka za obradu podataka iz Atlante, koja procesuira podatke o kreditnim i debitnim kartičnim transakcijama

Trgovci i potrošači mogli bi biti najveći gubitnici u zadnjem slučaju hakiranja kompleksnih sustava koji se koriste za procesuiranje kreditnih i debitnih kartičnih transakcija. Naime, Visa i MasterCard jučer su obznanili kako obavještavaju banke kako je Global Payments, tvrtka za obradu podataka iz Atlante, kompromitirana. Iz Global Paymentsa potvrdili su kako je otkriven upad u njihovu sigurnosnu mrežu te su o tome obavijestili bankovne dužnosnike i FBI, javlja USA Today.

Prema neslužbenim informacijama za hakiranje Global Paymentsa odgovorna je newyoršak hakerska skupina povezana sa Srednom Amerikom koja želi preuzeti kontrolu nad "administrativnim računima koji nisu dovoljno zaštićeni".

Hakeri su u mrežu Global Paymentsa upali između 21. siječnja i 25. veljače, a ukrali su transakcijske podatke s više od 10 milijuna kreditnih i debitnih kartica.

MasterCard je svoje korisnike savjetovao da ako imaju ikakvih sumnji oko sigurnosti transakcijskih podataka na svojoj kartici kontaktiraju financijske institucije koje su im izdale karticu, a iz Vise su naglasili kako niti jedan od njihovih internih sigurnosnih sustava nije kompromitiran.

Komentara 3

OB
-obrisani-
11:31 31.03.2012.

ma nije ovo ništa strašno. najvažnije je da su se cia, fbi, mosad, interpol, scotland yard, soa, poa, voa, ... angažirali na obrani ACTA-e i SOPA-e.

DU
Deleted user
14:21 31.03.2012.

Ma bitno da nisu hakirali Visu Elektron! ;-P

ZO
zook
20:54 31.03.2012.

ko to još ima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije