Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRLIĆ U HAAGU

Haag: Veliko nezadovoljstvo optuženih Hrvata

15.03.2009.
u 23:00

Sve je jače izraženo nezadovoljstvo Hrvata pritvorenih u Haagu. Izvođenje svjedoka obrane završio je prvooptuženi Jadranko Prlić, odbijen mu je zahtjev za puštanje na slobodu do završetka suđenja te sada očekuje odgovor na žalbu.

Pritvor ili zatvor
- Vi to možete nazvati pritvorskom jedinicom, ali ovo je zatvor, moj branjenik može izaći na zrak samo kad mu se to odobri, njega pretresaju, što je ponižavajuće s obzirom na to da njegova krivnja još nije dokazana, riječi su Michaela Karnavasa, odvjetnika Jadranka Prlića u predmetu “Prlić i ostali” protiv hrvatske šestorke u Haagu.

Njegov je odvjetnik prošli tjedan izvijestio haaško sudsko vijeće kako je negativan odgovor na njegovu zamolbu o puštanju na slobodu bio poražavajući udarac na njegovo psihološko stanje. Kazao je da je za Prlića, kao i za sve optužene, haaški pritvor odavno već postao njihov zatvor.

Ćorićeva bolest
General Praljak i Jadranko Prlić jedini od šestorice Hrvata imaju na raspolaganju dvije pritvorske ćelije, i to zbog opsežnog materijala za obranu, knjiga i potrebnog materijala. U sudnicu od početka veljače, u znak prosvjeda zbog ne dolazi ni Valentin Ćorić koji je svoje odvjetnike potpuno ovlastio u zastupanju tijekom suđenja.

Ćorić odbija i uzimati lijekove. No, iz izvora bliskih njegovu najužem krugu, doznaje se kako i dalje ima problema s vrlo visokim krvnim tlakom, jakim glavoboljama i kostoboljom, zbog čega prima i injekcije.

Sa suđenja je, zbog manjih zdravstvenih problema, nedavno izostajao i general Milivoj Petković, dok se zasad najstrpljivijim pokazao Berislav Pušić, čija će obrana posljednja izvoditi dokaze obrane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije