Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON NESREĆE

The Guardian upozorava: Hrvatske ceste su opasne

nesreća,sudar,Slano
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
01.08.2014.
u 12:43

U Hrvatskoj na cestama pogine 8,9 na 100.000 ljudi, u Velikoj Britaniji samo 2,8, navodi Guardian

Britanski mediji izvijestili su o tragičnoj nesreći kod Dubrovnika u kojoj su poginuli Britanac i njegovo dvoje djece, a ozlijeđeni majka i treće dijete. The Guardian je u svojoj vijesti također upozorio i na opasne lokalne ceste.

"Više od 11.600 sudara događa se u ovoj balkanskoj zemlji svake godine, a 2012. godine u Hrvatskoj je na cestama poginulo 393 ljudi, što je oko 8,9 smrti na 100.000 ljudi, pokazuju podaci Ministarstva prometa. U Velikoj Britaniji ta je brojka tek 2,8 smrti po na 100.000 ljudi", navodi ovaj list.

"Zagušenje i prebrza vožnja uobičajen su problem na jadranskim obalnim rutama, koje su poznate po slijepim kutevima, oštrim zavojima i manjku zaštitnih ograda", piše Guardian.

Čitatelji su ispod vijesti Daily Maila također kritizirali ceste i vožnju u regiji.

"Proputovao sam cijelu bivšu Jugoslaviju i ovo me ne iznenađuje, standard vožnje je grozan", napisao je jedan komentator.

Drugi je naveo kako se ceste u istočnoj Europi naglo mijenjaju bez upozorenja.

"Ceste izgledaju odlično, a onda se odjednom stvori ogromna rupa", napisao je komentator, dodajući da su najgore ceste u Češkoj.

>> Za označavanje opasne duboke rupe na cesti postavili kartonsku kutiju

>> Već četiri dana nitko ne reagira na propali šaht na državnoj cesti

Komentara 26

JS
JUREK SKAJNICKIN
13:12 01.08.2014.

Nisu opasne ceste koliko vozacka kultura.

MJ
marijan.jedvaj
13:57 01.08.2014.

Pa nače ceste i jesu opasne... Opasne su jer se po njima voze pećinski trolovi iz cjele europe... Opasne su i zato jer ti trolovi voze samo dvaput godišnje kad idu na more i kad idu na skijanje... Opasne su i zato jer su ih projektirali drugi pećinski tolovi pa je u zavoju asfalt nagnut na valjsku stranu tak da te ljepo iskipa u grabu, pogotovo ako je sklisko, a sklisko je jer niko nije očistio jarak za odvodnju sa strane zadnjih 35g ako ga nije zasuo šoderom da napravi bankinu tj. pa isti opće postoji... Opasne su i zato jer usred ravnice u vukohebini na kojoj se sa autom srednje klase može potegnut bar 190 km/h bez ikakvog problema nalazi znak sa 30 km/h ograničenja radi divljači i iza toga patroldžije sa "kešomatikom" a kad se na cesti nalazi pol metra široka i duboka rupčaga ili valovi koji dižu auto s ceste 6mj nakon par milijuna (konvertibilne valute) plaćene rekonstrukcije kolnika - to nikog ne smeta, ipak je to radila rođina firma nemoš na rođu đonom... Opasne su i zato jer oni isti pećinski trolovi sa početka koji se kod seve voze pobožno jer je kamera na svakih 100m i uplatnice se skidaju ravno s plaće "zaborave" ne samo pravila pristojnog ponašnja u prometu već i prometna pravila kao takva pa piče 150 kroz kišu po cesti po kojoj se voze prvi put u životu i gledaju u ekran navigacije više nego na cestu... I tak...

ĆA
ćaćaća
13:05 01.08.2014.

opasne su pogotovo kad na njima voze englezići..zaboravljaju da se kod nas vozi desnom stranom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije