Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi problemi u gradu

Gradonačelniku poniju zabranili dolazak na Guinness u lokalni pub

storyeditor/2022-08-08/patrick_the_pony2.jpg
THE ADVENTURES OF PATRICK THE PONY
09.08.2022.
u 17:57

Patrick u slobodno vrijeme volontira kao terapeutski konj. U pubu se privikavao na ljude

Ako je Kaligulin konj mogao biti konzul, zašto poni ne bi mogao biti gradonačelnik?

Šetlandskog su ponija za gradonačelnika (ne možemo reći "prvog čovjeka grada") izabrali stanovnici engleskog Cocklington Villagea, koji su se sad našli u problemima.

Ne zato što gradonačelnik Patrick nenamjenski troši proračunski novac na ručkove i bordele, nego zato što su mu lokalni vijećnici zabranili da i dalje odlazi na piće u mjesni pub (taj je osjećaj vjerojatno dobro poznat načelniku slavonske općine koji je u knjigu žalbe lokalne krčme zapisao da mu u osam sati ujutro ne daju konjak!).

Kirk i Hannah Petrakis, koji skrbe o Patricku, požalili su se da su ponija, koji u slobodno vrijeme volontira kao terapeutski konj, nedavno pokušali izbaciti iz puba The Drum Inn. Kako su ispričali otočkim novinarima, ponija su mjesecima dovodili u pub kako bi se privikavao na ljude, da bi onda mogao bez stresa i straha posjećivati bolnice, rehabilitacijske centre i škole.

Pub mu je osigurao prostor u vrtu u kojem je mogao uživati u nekoliko gutljaja Guinnessa (dnevna doza mu je oko pola litre) i pokojoj mrkvi. Bio je rado viđen gost, mnogi su ga znali pomaziti, snimiti selfie... Postao je toliko popularan da su ga nedavno izabrali za gradonačelnika. Nakon što je to mjesto ostalo nepopunjeno zbog iznenadne smrti bivšega gradonačelnika, Kirk je pokrenuo potpisivanje peticije da se izabere Patrick. I uspio je.

– Ljudi govore da će Patrick biti bolji od gradonačelnika Londona – likovao je u izjavi za Express. Za razliku od političara koji lažu ljudima u lice, Patrick neće biti takav, izjavio je. Valja napomenuti da je njegova funkcija samo ceremonijalna, ne donosi političke odluke, pa nije jasno čega su se to uplašili lokalni vijećnici. Hoće li mu oduzeti i to malo ovlasti koje ima?

– Nastavit ćemo pomagati ljudima bez obzira na sve. Naći ćemo rješenje. Ovo ni u kojem slučaju nije kraj ponija Patricka – tvrdi Kirk. Je li štogod zapisao u knjigu žalbe, nije poznato.

>> VIDEO MUP objavio izvješće o nesrećama u prometu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije