Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARBAN

Trka na prstenac – 16 konjanika u borbi za štit pobjednika

Barban: Antonio Osip slavodobitnik je 45. Trke na prstenac
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
04.08.2022.
u 15:29

47. Trka na prstenac održat će se nedjelju 21. kolovoza pod pokroviteljstvom predsjednika Zorana Milanovića. Očekuje se dolazak brojnih gostiju

Službeno počinjemo s programom 47. Trke na prstenac u petak navečer, 19. kolovoza, podizanjem zastave Trke na barbanskoj placi – najavio je na konferenciji za medije održanoj u Puli Aldo Osip, predsjednik Društva "Trka na prstenac". Na konferenciji su objavljena i imena 16 konjanika koje ćemo ove godine pratiti u nadmetanju na barbanskom Gradišću, ali i detaljan program ovogodišnje manifestacije.

– U subotu će se na Gradišću, s početkom u 17 sati održati Trka za viticu, a u večernjim će satima istarski lovci na barbanskoj streljani sudjelovati u tradicionalnom gađanju letećih meta. Ove godine vraćamo se tradicionalnim programima i veselimo se što će Barban ponuditi za svakoga ponešto. Bit će tu i izložba, nastup naših mladih iz glazbene škole pod nazivom Napa Bend, turnir u briškuli, 9. Robotrka u subotu, turnir u pljočkanju, koncert 100 šterni, ćo!, glazba Istre i Kvarnera u jazz-aranžmanu, promenadni koncert limene glazbe, nastup mažoretkinja i KUD-a Barban i njihovih gostiju – naglasio je predsjednik Društva Aldo Osip.

Neizvjesno do samog kraja

Za sve one koji neće moći uživo pratiti manifestaciju 47. Trka na prstenac izravno će se prenositi na Drugom programu Hrvatske televizije u nedjelju 21. kolovoza s početkom u 17 sati.

23.08.2020., Barban - Trka na prstenac ove se godine trci po 45. put. Konjanici se nadmecu u pogadjanju prstenca u punom galopu, a onaj koji u tri kruga osvoji najvise bodova pobjedjuje u trci. rPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

– Za ovogodišnju Trku prijavilo se 19 natjecatelja, a odluku o plasmanu 16 konjanika u završnicu donio je Izvršni odbor Društva, prema izvješću Časnog suda – objasnio je proceduru odabira konjanika Milio Grabrović, vođa konjanika, i sam višegodišnji sudionik manifestacije koji je najavio da će se do Trke održati još tri treninga otvorena za posjetitelje.

Šesnaestorica odabranih za sudjelovanje su se izborila svojim nastupima na treninzima kao i rezultatima te kriterijima koje je razmotrio Izvršni odbor Trke prema izvješću Časnog suda. Ovogodišnji konjanici su: Gvido Babić, kopljonoša Matija Verbanac, Petar Benčić, kopljonoša Erik Roža, Daniel Broskvar, kopljonoša Filip Pavlić, Bruno Celija, kopljonoša Luka Lupetina, Milio Grabrović, kopljonoša Aldo Paus, Andrej Kancelar, kopljonoša Dragan Popović, Kristijan Kancelar, kopljonoša Mateo Zulian, Luka Kancelar, kopljonoša Filip Filipović, Antonio Osip, kopljonoša Jure Paus, Stefano Osip, kopljonoša Nikola Milevoj, Maksimilijan Rojnić, kopljonoša Juraj Rudan, Goran Špada, kopljonoša Enco Špada, Diego Učkar, kopljonoša Leon Draguzet, Silvio Učkar, kopljonoša Ivan Duras, Aleksa Vale, kopljonoša Petar Roce, i ovogodišnji debitant Erik Žagrić, kopljonoša Ervin Racan.

Značaj trke za očuvanje važne tradicijske baštine, ali i njezin potencijal u razvoju modernog destinacijskog turizma, prepoznale su Fortenova grupa kao generalni sponzor i njezine kompanije Agrolaguna, Jamnica i Konzum, pa već treću godinu podržavaju Trku koja iz godine u godinu privlači sve veći broj gledatelja, posebno domaćih i stranih turista. Zahvaljujući sponzorima i partnerima Trke, ove godine može se očekivati izvanredan program te nezaboravna 47. Trka na prstenac.

– Podsjećamo da ćemo nakon dvije godine održavanja manifestacije u izvanrednim uvjetima napokon moći uživati u Trci na prstenac kakva je nekada bila, ali i još puno, puno bolja! Naime, za sve koji vole Trk, bit će sigurno puno uzbuđenja i zabave. A bit će i vrlo neizvjesno do samog kraja tko će biti ovogodišnji pobjednik Trke na prstenac i Trke na viticu – naglasio je Dalibor Paus, načelnik Općine Barban.

Marko Londero, organizator zabavnog dijela programa, pozvao je sve ljubitelje dobre zabave u subotu na Gustafe, Alena Vitasovića, Šajetu i Elija Piska, a u nedjelju na nastupe Jole i The Night Express benda.

23.08.2020., Barban - Trka na prstenac ove se godine trci po 45. put. Konjanici se nadmecu u pogadjanju prstenca u punom galopu, a onaj koji u tri kruga osvoji najvise bodova pobjedjuje u trci. rPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Velik broj gostiju

Organizatori preporučuju svima koji planiraju doći u Barban da svakako dođu ranije radi lakšeg parkiranja i izbjegavanja nepotrebne gužve.

Na ovogodišnjoj Trci očekuje se velik broj i uglednih gostiju iz svijeta politike, kulture, gospodarstva te javnog života, a bit će pozvani i predstavnici zakonodavne te izvršne vlasti Republike Hrvatske. 47. Trka na prstenac održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te se očekuje njegov dolazak i da slavodobitniku preda štit predsjednika Republike. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije