Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Musica Sisciae: D. Pintarić poskupljuje vrtiće i ulaže u glazbu

Gradonačelnik Siska osniva koncertni ured za svoju ljubavnicu

pintarić
Nikola Ćutuk / VLM
30.11.2009.
u 18:32

Iako je zabranio zapošljavanje, gradonačelnik će iz proračuna sa 200.000 kuna financirati ustanovu koju će voditi njegova djevojka Valentina Badanjak.

Danas kolegij sisačkog gradonačelnika Dinka Pintarića (HDZ) odlučuje o osnutku nove javne ustanove u gradskom vlasništvu i zapošljavanju njegove ljubavnice na teret gradskog proračuna. Koncertni ured Musica Sisciae vodit će aktualna Pintarićeva djevojka Valentina Badanjak koja će se baviti organizacijom koncerata ozbiljne glazbe.

Nema novca za stipendije
O barem 200.000 kuna na godinu novog troška za sisačke porezne obveznike gradska vlast odlučuje u vrijeme dok najavljuje poskupljenje dječjeg vrtića i vode, dok smanjuje broj studentskih stipendija te umanjuje sufinanciranje školske prehrane i prijevoza učenika. Zauzvrat se pretvara u izdašnog mecenu ozbiljne glazbe.

Naime, uz osnutak javne ustanove odlučila je vladajuća koalicija da sljedeće godine 240.000 kuna odvoji i za rad dvije udruge koje je pokrenula V. Badanjak, Ars organi Sisciae i Musica Sisciae, koje se bave istom djelatnošću - organizacijom koncerata ozbiljne glazbe. Dakle, uz 240.000 kuna tim udrugama, u 2010. godini Grad Sisak financirat će i novu ustanovu koja će preuzeti organizaciju sličnih događanja. Trošak će biti najmanje 200.000 kuna samo za hladni pogon ustanove. S druge strane Grad je za ovu školsku godinu ukinuo 15 stipendija u ukupnoj vrijednosti od 105.000 kuna, a sve radi štednje.

– Potreba za ovakvom ustanovom pojavila se prije 10-15 godina, ali i ranije jer ovakve koncerte mora organizirati stručna osoba. Do sada to nije bilo tako, a sada napokon imamo stručnu osobu koja će to odrađivati profesionalno, diplomiranu muzikologinju Valentinu Badanjak – rekla nam je profesorica Tanja Rožanković, koju je Grad odredio za privremenog ravnatelja Koncertnog ureda da pripremi sve za početak rada.

Valentina Badanjak u uredu će biti na redovitoj plaći.

Tri ustanove - ­jedan posao
Riječ je o stvaranju dodatnog troška, unatoč ponavljanju sisačkog gradonačelnika Pintarića o “nultoj stopi zapošljavanja”. Naime, do sada su koncerti ozbiljne glazbe i festivali poput Dana Miroslava Miletića, koji će prijeći pod nadzor Koncertnog ureda, bili u redovnoj djelatnosti Doma kulture i Glazbene škole iz Siska. Sada se za taj isti posao otvara radno mjesto za gradonačelnikovu djevojku, i to u godini krize i štednje. U prilog tome ide nedavna odbijenica gradonačelnika Pintarića.

Odbio je prijedlog sisačkih obrtnika za otvaranjem Upravnog odjela za gospodarstvo uz izgovor da već postoje stručne Obrtnička i Gospodarska komora koje se bave obrtnicima i gospodarstvom. Sada pak u Sisku dvije udruge, Koncertni ured, Dom kulture i Glazbena škola rade jedno te isto – organiziraju koncerte ozbiljne glazbe.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:51 30.11.2009.

Tamo je ,kako imamo prilike vidjeti,sve na svojem mjestu,od županije do grada.Tamo su u doslovnom smislu,političari sami sebi svrha.

ZI
Zizi
19:30 30.11.2009.

Koja sramota za Sisak. Sad je dakle garantirano da ce u Sisak dolaziti nastupati kojekakvi trecerazredni glazbenici po \"ukusu\" dvije navedene dame, od kojih niti jedna ne zna niti sto je muzikologija, a kamoli glazbena kritika, menaderstvo itd. Strasno ii jadno. A jos gore nacin na koji je sve \"izvedeno\". Da se covjek najezi.

SU
superhik
14:08 02.12.2009.

Grozno novinarstvo... Srami se Danijel Prerad i Večernji List!!! Vi ste smeće!!!! Žemska zna svoj posao bolje nego ti svoj i već se dokazala i iskrenije nego ćete vi ikad sa vašim piskaranjima od kojih nikakve koristi! Treba joj dat nagradu za kulturni rad!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije