Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uragan Maria

Gradonačelnica San Juana optužuje Trumpa: 'Ubio je' Portorikance svojim nemarom

Donald Trump
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
30.08.2018.
u 07:37

Mnogi bolesni stanovnici nisu nakon uragana mjesecima mogli doći do liječnika i ljekarna. Respiratori zbog prekida struje nisu radili

Američki predsjednik Donald Trump "ubio je" Portorikance svojim nemarom u vrijeme uragana Marije prije jedanaest mjeseci na tom američkom teritoriju na Karibima, optužila ga je u srijedu gradonačelnica prijestolnice San Juana.

"Predsjednika Trumpa može biti sram jer nijednom, pa ni jučer, nije rekao da mu je žao zbog događaja u Portoriku", rekla je Carmen Yulin Cruz CNN-u reagirajući na objavu izvješća o broju žrtava uragana Marije.

Po najnovijim službenim podatcima, u šest mjeseci nakon katastrofe na otoku Portoriku smrtno je stradalo 2.975 ljudi. Ranije se govorilo o 64 mrtva, što je bilo povod za oštre polemike u posljednjih godinu dana.

Mnogi bolesni stanovnici nisu nakon uragana mjesecima mogli doći do liječnika i ljekarna. Respiratori zbog prekida struje nisu radili.

Mjesec dana nakon prolaska Marije, kada je službeno bilo tek šesnaest mrtvih, predsjednik Trump je izjavio da se ta katastrofa nikako ne može uspoređivati s uraganom Katrinom koji je 2005. poharao Louisianu i usmrtio 1.800 ljudi.

"Predsjednik je ponosan na sav posao koji je savezna obitelj obavila pomažući svojim sugrađanima u Portoriku", komentirala je u utorak Sarah Sanders, glasnogovornica Bijele kuće.

"Čime se to može ponositi?", upitala je Caren Yulin Cruz. "S 2.975 mrtvih? Time se ponosi?", zaključila je Cruz. 

Donald Trump na NATO summitu

Donald Trump
1/16
Ključne riječi

Komentara 6

GA
Gajger
08:35 30.08.2018.

Tko je gradonačelnik San Juana koji bi se trebao brinuti o svojim stanovnicima? Trump ili gospođa koja optužuje Trumpa kako bi prikrila vlastitu nesposobnost i neodgovornost? No ono što je najzanimljivije u cijeloj ovoj priči iz SAD-a je što ovu za nas zapravo potpuno sporednu vijest prenosi HINA. Očito sorošoide širom svijeta još uvijek jako boli ta Trumpova pobjeda pa se upiru svim silama tražiti razloge ne bi li ga ocrnili.

TO
Toni70
11:17 30.08.2018.

Gradonačelnica San Juana optužuje Trumpa: 'Ubio je' Portorikance svojim nemarom, Kad čovjeka optužiš za 2 ili 3 stvari vjeruje se kad se pretijera sa 1000 optužbi zna se da je to Hoby pojedinaca da svi na jednoga svaljivaju krivicu ...

DU
Deleted user
07:45 30.08.2018.

Da glupost ubija ti bi bila mrtva isto. Kriva je tvoja nesposobna i korumpirana vlada u kojoj imas vazno mjesto. Kod crnaca je oduvjek bilo usadeno u genima da se nikad i nizasto ne osjecaju krivi, uvjek je krivica na nekom drugom, narocito kad su bijeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije